Ai palpitaţii? Remediile SIMPLE şi NATURALE care te ajută să le opreşti în doar câteva secunde

 

Din păcate, din ce în ce mai mulţi oameni au problme cu inima din cauza viaţii stresantă pe care o ducem zi de zi. Nu contează câţi ani ai, palpitaţiile pot apărea atunci când te aştepţi mai puţin.

Palpitațiile sunt de fapt ceea ce resimt oamenii atunci când suferăţ de tahicardie, extrasistole sau fibrilație atriala. Singurul în măsură să stabilească cu precizie despre ce tulburare de ritm cardiac suferă o persoană, este medicul. 

Potrivit specialiștilor, palpitațiile sunt resimțite astfel:
-dacă inima bate rapid și regulat este vorba de tahicardie.
-dacă resimte o bătaie care vine mai repede, în general foarte puternică și resimțita la bază gâtului, urmată de o pauză, este vorba, în general, de extrasistole.
-dacă este un ritm cardiac complet haotic, neregulat și foarte rapid este vorba de fibrilație. 

Palpitațiile pot fi cauzate de:
-surmenaj
-exces de tutun, alcool, cafeină
-consum cocaină
-amfetamine 

Iată câteva remedii naturiste care te vor ajuta să scapi de palpitaţii conform site-ului sanatate.bzi.ro.

Guava 

Consumul de guava pe stomacul gol te poate scăpa rapid de palpitații. Încercea să consumi acest fruct regulat. Nu doar că tratează palpitațiile, dar oferă și un efect calmant.  

Apa rece 

Consumul unui pahar de apă rece poate ajută la restabilirea ritmului cardiac. De asemenea, câțiva stropi de apă rece sau chiar un dus mai rece pot reseta ritmul bătăilor inimii. 

Scorțișoara

Această conține nutrienți, inclusiv mangan și potasiu, care sunt benefici pentru inimă. Scorțișoara ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, previne excesul de colesterol rău și reduce presiunea arterială. Se amestecă o linguriță de scorțișoară pudra într-un pahar cu apa caldă și se bea. 

Echilibrarea electroliţilor 

Un nivel prea mare sau prea mic de electroliți în corpul tău, cum ar fi potasiu, calciu, sodiu, magneziu, poate cauza apariția palpitațiilor. Asigură-te că nivelul electrolitilor este normal. 

Magneziu 

Palpitațiile pot fi stopate cu ajutorul suplimentelor cu magneziu. Utilizarea magneziului poate preveni grave tulburări de ritm care însoțesc adesea atacul de cord. Ia cel puțin 300 mg de citrat de calciu de două ori pe zi, împreună cu 300 mg de citrat de magneziu de două ori pe zi. 

Manevra Valsalva 

Această constă în strângerea nasului între degete și suflarea de aer în nas cu forță și este utilizată pentru a reduce rată bătăilor rapide ale inimii. Manevră va accelera pentru un scurt moment ritmul cardiac, apoi îl va încetini. Nu încerca această manevră dacă ești trecut de 65 de ani sau ai boli de inimă grave. 

Respirația adâncă și lentă 

De îndată ce observi o neregularitate a bătăilor inimii, stai jos și ridica-ți puțin picioarele. Respiră adânc și lent, lăsându-ți burtă să se extindă pe măsură ce inhalezi aer. Dacă te concentrezi pe această respirație înceată și profundă, inimă se va calma și ritmul va reveni la normal. 

Miere și lămâie

Mierea este un aliment excelent pentru inimă, deoarece este ușor de digerat. Un pahar de apa amestecată cu o lingură de miere și suc de la o jumătate de lime/lămâie, luate înainte de culcare este un leac foarte util pentru palpitații.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest