Sănătatea organismului se menţine printr-o alimentaţie sănătoasă, dar şi o atenţie zilnică la produsele pe care le includem în dietă. Antioxidanții joacă un rol foarte important în organism prin faptul că oferă protecție împotriva radicalilor liberi responsabili de multe îmbolnăviri.
articolul continua dupa recomandari
Turmericul, sau curcuma, se număra printre cele mai căutate condimente atunci când vine vorba de aromatizarea specialităților culinare, iar în India această iarbă este nelipsită chiar și din preparatele obișnuite. Pe lângă gustul sau îmbietor, turmericul deține și efecte vindecătoare puternice, fiind un ingredient esențial al multor remedii naturiste și chiar medicamente farmaceutice, potrivit site-ului secretele.com.
Acest condiment conține peste 300 de antioxidanți, așa că este ideal pentru întărirea sănătății corpului. Iată o rețetă deosebit de sănătoasă pe bază de turmeric.
Ingrediente:
• 1 lingură de praf de turmeric
• 1 bucată de ghimbir (aprox. 5 cm)
• 5 morcovi
• 2 lămâi
• 1 portocală
• 1 castravete
Mod de preparare:
Spală morcovii și lămâia. Pasează bine toate ingredientele în blender și băutura este gata. Opțional, băutura poate fi servită cu gheață. Mulțumită curcuminei conținute, un antioxidant puternic, sucul de turmeric reduce inflamația cauzată de artrită prin detensionarea și flexibilizarea articulațiilor.
Radicalii liberi se fac responsabili pentru numeroase boli și afecțiuni, printre care și cancerul. Sucul prezentat aici lucrează eficient în prevenția cancerului ovarian, mamar, de colon, și de prostată.
Această băutură reduce și simptomele de gastrită și combate edemele. Sucul de turmeric ajută la reglarea colesterolului și protejează inimă și vasele sanguine, prevenind astfel apariția bolilor cardiovasculare.
Foto: secretele.com
M.T.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc