Care este situaţia actuală în Familia Regală Britanică, după ce Ducii de Sussex au anunţat că vor să fie independenţi financiar

 

După câteva zile de agitație la Casă Regală, lucrurile par să se așeze în sfârșit. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a convocat de urgență Consiliul de Familie pentru a discuta problemele privind anunțul cuplului Harry-Meghan Markle de a renunța la obligațiile princiare.

Harry s-a întâlnit cu bunica sa, în prezența prințului Charles și a fratelui său, prințul William, iar Meghan Markle a participat prin telefon fiind plecată în Canada. Printre subiectele discutate, s-a stabilit suma de bani pe care prințul Charles o atribuie cuplului rebel din rezerva sa personală, dar si problema titlurilor regale.

Imediat dupa terminarea Consiliului, Regina a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă personal – lucru care se întâmplă foarte rar, ca va exista „o perioadă de tranziție", în care ducii de Sussex vor locui atât în Canada, cât și în Regat.

„Astăzi, familia mea a purtat o conversație foarte constructivă despre viitorul nepotului meu și al familiei sale. Familia mea și cu mine susținem pe deplin dorința lui Harry și a lui Meghan de a-și construi o viață nouă, din postura unei familii tinere. Deși ne-am fi dorit să rămână în Familia Regală, în calitate de membrii care muncesc full-time, le respectăm și înțelegem dorința de a trăi o viață mai independentă, în timp ce rămân o parte extrem de importantă a familiei mele. Harry și Meghan au făcut foarte clar faptul că nu vor să depindă de finanțare publică pentru noile lor vieți. Drept urmare, am căzut de acord că urmează o perioadă de tranziție, în timpul cărora Ducii de Sussex își vor petrece timpul în Canada și Marea Britanie. Acestea sunt lucruri complexe pe care familia mea trebuie să le rezolve și mai există eforturi care trebuie făcute, dar am cerut ca toată lumea să ajungă la deciziile finale în următoarele zile.”

Mai mult, pentru a-și asigura veniturile, Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia lui, Meghan, au depus o cerere prin care solicită că numele fundaţiei lor de caritate, Sussex Royal, să devină marcă înregistrată. Potrivit presei internationale, cererea de marcă înregistrată a fost depusă în iunie 2019 și acoperă o gamă variată de bunuri şi servicii, inclusiv cărţi, îmbrăcăminte, campanii educaţionale şi caritabile.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest