Creştinii din toată ţara se bucură de o sărbătoare importantă! Multe femei poartă numele acestei Sfinte

 
+2 click pentru
galerie

Creştinii ortodoxi din toată ţara sărbătoresc astăzi doi mari sfinţi. Multe fete şi femei poartă numele uneia dintre, însă mulţi români nu ştiu când se sărbătoreşte această sfântă.

Pe data de 9 septembrie are loc pomenirea Sfinţilor drepţilor Părinţi Ioachim şi Ana, conform site-ul calendar-ortodox.ro.

Sfântul Ioachim, fiul lui Barpatir, era din neamul regelui David, căruia Dumnezeu i-a rânduit ca Mântuitorul să se nască din urmaşii lui. Sfânta Ana era fiica lui Matan. Din partea tatălui ei, era din tribul lui Levi, iar dinspre mama sa, era din tribul lui Iuda.

Prin post şi rugăciune, dar mai ales prin rânduiala lui Dumnezeu, ei au avut un copil la bătrâneţe, pe Fecioara Maria, Prea Sfânta Născătoarea de Dumnezeu.

Sfântul Ioachim a murit la ani după ce au avut copila, în vârsta de 80 de ani, după aducerea şi intrarea fiicei lui în Templul de la Ierusalim. Sfânta Ana a murit în vârstă de 70 de ani, la doi ani după sfântul Ioachim, ani pe care i-a petrecut în Templu cu fiica ei.

Sfinţii Ioachim şi Ana sunt adesea invocaţi în rugăciuni de cuplurile care nu reuşesc să aibă copii. Iar la 25 iulie se sărbătoreşte Adormirea sfintei Ana, mama Maicii Domnului.

Aflaţi mai multe detalii despre tradiţiile şi obiceiurile acestei sărbători chiar de la Părintele Casian, care a fost invitat în platoul emisiunii "Star Matinal", de la Antena Stars, urmărind materialul video de mai sus!

Foto: artopait.eu

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest