Cum să opreşti o sângerare în doar 10 secunde? Este posibil cu ajutorul unui singur condiment

 

Te-ai tăiat sau te-ai zgâriat, dar sângerarea nu se mai opreşte? Uită de bandajele clasice, pentru că există un truc simplu şi rapid ca te ajută să opreşti hemoragia în doar 10 secunde.

Rana se va coagula, sângerarea va înceta, ba mai mult decât atât, şi durerea provocată de accidentul pe care l-ai suferit va dispărea cu ajutorul acestui truc fabulos.

Condimentul minune care te va ajuta este piperul Cayenne. Acesta este de fapt o pudra de ardei iute, obținută din coajă și semințele ardeiului iute de Cayenne, uscate și măcinate. 

Pudra Cayenne poate fi aplicată direct pe rană sau chiar administrată oral pentru a opri sângerarea. Este un remediu excelent pentru sângerări nazale, tăieturi adânci sau simple zgârieturi. Ardeiul iute Cayenne are proprietatea de a grăbi coagularea sângelui, limitând astfel pierderile, conform site-ului sanatate.bzi.ro.

Cum folosești piperul Cayenne 

Pur şi simplu trebuie să o presari direct pe tăieturi sau zgârieturi. Nu te îngrijora, nu arde. Ba din contra, calmează durerea. O cataplasmă cu pudra Cayenne aplicată pe rană îți asigură vindecarea în condiții de siguranță și de multe ori fără să lase o cicatrice. 

De asemenea, pentru sângerările interne poţi bea o ceașca cu apa fierbinte în care ai adăugat și omogenizat bine o linguriță de piper Cayenne.

Foto: Hepta

M.T.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest