Curăță prosoapele cu trei ingrediente naturale, pe care le ai în casă. Nici măcar o pată nu va scăpa

 

Dacă te confrunți cu pete pe prosoapele de bucătărie și nu mai știi cum să le scoți, iar clorul este exlus din discuție, căci sunt colorate, atunci trebuie să știi cum le poți curăța ieftin și fără produse chimice.


Nu trebuie să arunci prosopul, ci trebuie să folosești metodele tradiționale cu care bunicile noastre reușeau imposibilul, atunci când nu existau produsele sofisticate care apar mereu în reclame și care promit îndepărtarea petelor cât ai clipi.
Iată de ce ai nevoie:

1. Folosirea lipiciului din silicat


Dacă aveți câteva prosoape murdare de bucătărie, puneți la foc o cratiță din aluminiu. Adăugați apă, puțin săpun sau detergent de rufe, o lingură de lipici din silicat și puneți prosoapele în acest amestec. Lăsați să fiarbă la foc încet 20-30 de minute. Prosoapele vor străluci!

2. Folosirea uleiului de floarea soarelui


Turnați în apa fierbinte 2 linguri de înălbitor uscat, un pahar nu prea plin de detergent de rufe și… 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Puneți în acest amestec prosoapele murdare uscate (nu înmuiate sau spălate), luați cratița de pe foc și lăsați-o până se răcește. Nu se cunoaște ce reacții chimice au loc, dar curățirea prosoapelor este garantată.

3. Folosirea permanganatului de potasiu

Pregătiți două recipiente cu apă fierbinte cu un volum de până la 5 litri fiecare. Într-un recipient turnați 1/4 de săpun de rufe mărunțit, iar în altul puneți 3-5 cristale de permanganat de potasiu (culoarea trebuie să fie roșie, nu violet). Amestecați până când apa în ambele recipiente va fi de culoare brun închis. Amestecați până va apărea multă spumă și puneți prosoapele în acest amestec. Dacă veți ține prosoapele în acest amestec timp de 6-8 ore, atunci ele vor fi ca noi. Nu credeți? Încercați!

Sursa: oglinda.tv

V.M


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest