De cât timp e nevoie pentru a elimina fecalele? Află adevărul despre evacuarea intestinală

 

Nu ne place să ne grăbim atunci când suntem la toaletă. Pe lângă faptul că este o necesitate biologică, mersul la toaletă reprezintă și o mică pauză, de care mulți se bucură în voie. Timpul petrecut în baie se poate transforma într-o relaxare. Nu degeaba buda poartă și numele de "oază de liniște".

Totuși, oamenii de știință ne atrag atenția să nu stăm prea mult pe tron pentru treaba mare. Studii recente au stabilit care este timpul necesar pentru a ne elibera intestinele. Avem nevoie de exact 12 secunde pentru a avea scaun.

Un alt aspect important este și felul în care stăm pe tron. Pentru a nu avea probleme în a elimina fecalele poziţia corectă este cea „pe vine” sau „ghemuită”, şi nu „în unghi de 90 de grade”, aşa cum ne obligă vasul de WC. Poziţia corectă pentru a defeca este cea pe vine, cu genunchii flexaţi spre abdomen, astfel încât spaţiul intra-abdominal se reduce, presiunea creşte şi ajută eliminarea dejecţiilor.

Dimineaţa este un moment propice pentru treaba mare, mai ales dacă reuşeşti să faci asta în mod regulat, altfel, orice moment al zilei este bun, câtă vreme colonul îşi îndeplineşte sarcina!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest