Ea e ultima persoană care trăieşte şi s-a născut în secolul 19! La vârsta de 116 ani, a dezvăluit care este secretul longevităţii

 
+3 click pentru
galerie

Emma Morano este ultimul om născut în secolul 19 care trăieşte în prezent. Ea s-a născut în nordul Italiei pe 29 noiembrie în 1899. Femeia are 116 ani împliniţi şi anterioara "ultimă persoană din secolul 19", Susannah Mushatt Jones, a murit în New York săptămâna trecută.

Conform The Telegraph, trecutul femeii nu a fost la fel de uşor şi de simplu precum s-ar crede. În 1938 şi-a părăsit soţul mult prea violent, imediat după ce singurul său copil a murit la doar şapte luni. De atunci, a rămas singură pentru tot restul vieţii.

Bătrâna a mărturisit şi care este secretul longevităţii şi ce a ajutat-o să supravieţuiască atâţia ani. Aceasta susţine că trei ouă pe zi, două dintre ele crude şi puţină carne tocată au făcut-o să reziste atât de mult de-a lungul timpului. Lecţia face parte din sfatul pe care i l-a dat un doctor la vârsta de 20 de ani, atunci când a făcut anemie.

Emma Morano trăieşte într-un orăşel mic al Verbaniei, pe malul lacului Maggiore, foarte aproape de graniţa cu Elveţia. Viaţa ei a cuprins multe evenimente negative precum Războiul Burilor, două războaie mondiale şi era inveţiilor, când corespondenţa electronică şi Internetul au fost lansate.
 
În dimineaţa în care i s-a spus că are titlul de ultimul om născut în secolul 19 a fost fericită şi a spus: "Pe cuvântul meu, sunt la fel de bătrână ca dealurile".

Cum bătrâneţea şi-a pus amprenta, Emma a rămas fără auz aproape complet şi abia se mai poate uita la televizor. Se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora 8, bea puţin lapte şi mânâncă biscuiţi pentru micul dejun.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest