Echipamentul ideal pentru un antrenament reușit la sală

 

Când te duci la sală, ai nevoie de haine confortabile și care să lase pielea să respire. Iar încălțămintea trebuie să se potrivească antrenamentului pe care-l execuți. Este bine să ai și niște gadgeturi cu tine, deoarece așa vei face ședința mai plăcută. Iată în ce constă un echipament complet pentru sală.

Tricoul din material tehnic

Tricourile uni sunt ideale pentru antrenament. Ar fi bine să porți modele care sunt  fabricate dintr-un material care îndepărtează transpirația și-ți permite să rămâi uscat. Alege un tricou din polipropilenă sau unul care să aibă în compoziție lycra, pentru a diminua riscul de supraîncălzire în timpul antrenamentului. Când vremea e mai rece, poți purta și o bluză de trening.

Pantalonii sau șorturile

Chiar dacă te duci la sală în timpul iernii, ar fi de preferat ca pantalonii tăi de antrenament să fie scurți. În felul acesta, te vei simți confortabil și vei putea să termini fiecare antrenament mai rapid. Ca material, alege microfibra! Poți purta pantaloni care conțin și spandex, deoarece acesta este elastic și îți va permite să-ți miști piciorul într-un mod lejer.

Pantofii sport

În cazul în care vrei să faci cardio, pantofii de alergare sunt exact ce ai nevoie. Aceștia conțin elemente de design care vor absorbi șocurile produse de mișcările repetitive de pe bandă, fiind în același timp ușori și flexibili. Pronația lor poate fi neutră, laterală sau de tip supra-pronație. Iar forma tălpii poate fi plată sau poate avea arcada normală sau înaltă. Alegerea aceasta se va face în funcție de nevoile tale.

Vrei să ridici greutăți? Acest tip de antrenament nu necesită decât o pereche de adidași ieftini pentru bărbați. Poți purta un model cu jumătate de număr mai mare, deoarece picioarele au tendința să se umfle în timpul efortului.

Mănușile de protecție

Aparatele de la sală sunt aspre și vor provoca bătături în palmă.Ca să eviți această problemă, ai nevoie de o pereche de mănuși. Cu ajutorul lor nu doar că îți vei păstra mâinile fine, dar vei putea să prinzi mai bine și aparatele. Drept urmare, vei reduce și riscul de accidentare.

Gadgeturile

Poți folosi telefonul și cu o pereche de căști pentru a asculta muzică în timpul antrenamentului. Prinde-l într-o husă specială pentru braț, deoarece așa vei scăpa de grija lui. Un alt accesoriu pe care-l poți aduce cu tine este smartwatch-ul. Acesta te va ajuta să verifici numărul de calorii arse și efortul depus. În plus, monitorizează pulsul și te anunță când trebuie să iei o pauză.

Alte sfaturi pentru a te echipa corespunzător la sală

  • Ia-ți cu tine două prosoape, deoarece vei avea nevoie de unul curat dacă trebuie să-ți faci duș.
  • Lasă bijuteriile acasă! Acestea se pot rupe ușor de la greutăți și nu fac decât să te încurce în timpul antrenamentului.
  • Încearcă să nu porți haine din bumbac. Acest material absoarbe transpirația, dar nu permite și evaporarea ei. Echipamentul de compresie va rezolva problema și te va ajuta să-ți îmbunătățești rezultatele.
  • Chiar dacă poți folosi încălțăminte lejeră, poartă întotdeauna mărimea ta la haine. Dacă sunt prea strâmte sau largi, te vor incomoda.
  • Când știi că urmează să ridici greutăți mari, adu cu tine și o centură din piele. Aceasta crește presiunea intraabdominală, stabilizează trunchiul și protejează zona lombară.

Cum să-ți alegi echipamentul potrivit pentru sală

În primul rând, ai nevoie de tricou și pantaloni din materiale tehnice. Acestea vor elimina transpirația și te vor ajuta să rămâi uscat. În funcție de antrenament, în picioare poți purta adidași de alergare sau o pereche de pantofi sport obișnuită. Nu uita să iei și niște mănuși de protecție, pentru a evita bătăturile. Gadgeturile te pot ajuta să-ți monitorizezi pulsul și caloriile arse, însă nu sunt obligatorii. Urmează sfaturile de mai sus și te vei echipa corespunzător de fiecare dată!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest