Fiul lui Leo Iorga, debut cu probleme în lumea muzicală! „M-am trezit cu piesa postată pe net”

 

Paul Iorga a trebuit să se bată pentru drepturile de autor al unei melodii care a strâns peste 20 de milioane de vizualizări.

 

Cariera de producător muzical al lui Paul Iorga a început în urmă cu 10 ani, cumva cu stângul. Și asta pentru că instrumentalul creat de el a fost însușit de un amic, care l-a pasat unei trupe. Respectiva formație a folosit instrumentalul respectiv și a ieșit un super-hit, cu peste 20 de milioane de vizualizări. Însă numele lui Paul Iorga nu apărea nicăieri. Drept urmare, fiul regretatului Leo Iorga a început demersurile pentru drepturile de autor. Având dovada propriei compoziții, în cele din urmă a izbutit să demonstreze că el a creat instrumentalul respectiv.

 

„Acum vreo 10 ani mi s-a întâmplat treaba asta. Mai exact, un prieten cu care eu trebuia să colaborez pentru o piesă a luat instrumentalul meu și l-a trimis către Zhao. Ei au făcut o piesă, crezând că instrumentalul respectiv este făcut de acel băiat căruia îi trimisesem eu instrumentalul. Practic, m-am trezit într-o zi cu piesa postată pe net. La descrierea piesei apărea numele lui și a trebuit să sun să aflăm cum rezolvăm partea cu drepturile de autor, pentru că băieții habar nu aveau că eu făcusem piesa, la vremea aia, a povestit Paul Iorga la Antena Stars.

 

Firesc, Paul Iorga a rupt relația cu respectivul „amic”: „Nu mai este prietenul meu. Odată ce a făcut asta am înțeles că nu e tocmai un om pe care trebuie să-l țin aproape. Acum am grijă de lucrurile de care îmi aparțin și tot timpul sunt atent să am dovezi asupra faptului că eu le-am făcut. De aia, eu și la piesa respectivă am rezolvat cu drepturile de autor, pentru că eu am avut o dovadă prin mail că am trimis înainte să trimită ei. (...) Nu prea a fost o explicație, a spus că o să-mi facă o surpriză și nu prea a fost ...din punctul meu de vedere, a fost una neplăcută, dar, ulterior, a fost foarte productivă, pentru că de atunci, practic, am început să lucrez în industria muzicală”.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest