Imagini cu papamobilul adus special de la Vatican pentru Papa Francisc VIDEO

 
+2 click pentru
galerie

Papa Francisc, în timpul vizitei din România, va avea parte de două papamobile. Deşi organizatorii evenimentului grandios s-au ocupat personal, pentru a se realiza un papamobil românesc special pentru şederea din ţară, liderii Bisericii Catolice l-au adus şi pe cel din Vatican.

Papamobilul din România este creat de una dintre cele mai cunoscute mărci de maşini din ţară: Dacia. Deşi Papa Francisc a fost de acord cu realizarea acestui, pentru facilitarea deplasării, Suveranul Pontif îl va folosi şi pe cel adus expres din Vatican.

Singurul lucru cu care Papa Francisc nu a fost de acord când a venit vorba de realizarea papamobilului în România, a fost ca acesta să deţină un sistem antiglonţ.

"Papamobilul are reglementări cu privire la sistemul antiglonţ pentru că normele de securitate au impus aceste reguli. Se întâmpla în ziua de 13 mai, Papa Ioan Paul al II-lea se afla în Piata Sfântul Petru, iar la un moment dat, un musulman scoate o armă, iar glonţul a fost deviat de o cruce şi nu l-a lovit în inimă pe Papa Ioan Paul al II-lea. Glonţul i-a fost extras, iar glonţul se află în coroana Maicii Domnului de la Fatima şi el de atunci i-a fost recunoscător mereu Maicii Domnului. La câteva luni după acest incident, după ce Papa s-a restabilit, a fost să meargă la el în celulă şi la sfârşit i-a spus că îl iartă, dar că nu poate să împiedice sentinţa", a declarat un preot pentru Antena Stars.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest