Imagini de colecție din perioada comunistă! Soliștii de muzică populară "făceau legea" pe scenă!

 

Sunt celebri și azi, dar erau și atunci. Făceau legea pe scena muzicală în perioada comunistă și câștigau sume frumușele de bani. Ce preferințe muzicale avea cuplul momentului, Elena și Nicolae Ceușescu, aflați chiar acum!

Artiștii de muzică populară sunt cei care în vremea regimului comunist, aveau un statut aparte. Erau protejați, erau îndrăgiți de cuplul Ceaușescu, dar asta nu înseamnă că nu aveau o viață extrem de grea. Deseori se întâmpla ca nomenclaturiștii să îi cheme la orice oră din zi sau din noapte, pentru câte o sindrofie de partid.

Chiar dacă nu avea voce, secretarul general al Partidului Comunist, făcea karaoke pe muzică de Gică Petrescu și Ioana Radu. Campionul încasărilor se pare că a fost regretatul maestru, Ion Dolănescu, despre care se vehiculează că ar fi băgat în buzunar peste 50.000 de lei pentru o singură cântare.  

Nicolae Ceaușescu era un mare fan al muzicii populare românești. Îi plăcea să asculte, dacă folosim termenii de azi, hitul lui Benone Sinulescu, "Radu mamii". Maria Ciobanu și Irina Loghin completează careul de ași ai cântăreților de muzică populară din acea perioadă. 
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest