Invazia omizilor păroase! Oamenii au ajuns în pragul disperării

 

Mii de omizi au invadat livezi, gradini şi parcuri. Iar asta se întâmplă în mai multe localităţi din judeţul Arad. Oamenii sunt disperaţi şi spun că nu mai ştiu ce să facă pentru a scăpa de ele.


”Aşa ceva în viaţa mea n-am văzut. Ieri am adunat o găleată de 10 litri”.


În localitatea Zimand nu este pom care să fi scăpat de omizi. Au devastat duzii, nucii, prunii plantaţi în stradă apoi s-au mutat în grădinile oamenilor.


Aşa invazie nu a fost mulţi ani..parcă suntem în filme de groază aici cu ele, şi pe casă se suie şi pe geamuri. Nu putem să mâncăm prune, struguri, nimic.

-Mai aveţi ceva în grădină?

- Omizi.Omizile nu şi-au făcut loc doar în grădinile oamenilor, ci şi pe case. Oamenii le curăţă în fiecare zi, dar degeaba.Oamenii dau vina pe primărie, care nu a făcut nimic pentru a stopa invazia de omizi.

”Se poate explica prin două cauze: cea climatică şi a doua este faptul că nu se mai fac tratamente care să elimine din rezerva pentru următorii ani.”, a spus Florin Gornic, șef inspecția fitosanitară Arad


Specialiştii avertizează că omizile sunt daunatoare nu doar pentru plante şi copaci, ci si pentru om. Pot provoca alergii grave.

V.M


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest