Îţi rozi pieliţele de la unghii? Atenţie, poţi să o păţeşti!

 

Numeroase persoane de toate vârstele tind să refugieze în obiceiuri inedite atunci când sunt stresate, nerăbdătoare ori plictisite, iar printre cele mai comune gesturi pe care le fac este să-şi roadă pielea din jurul unghiilor.

Cunoscut drept "dermatofagie", oboceiul de muşcare şi roadere a pielii din jurul unghiilor este întâlnit în cazul multor persoane şi este o consecinţă a tulburărilor obsesiv-compulsive şi a problemelor de control al impulsurilor comportamentale.

Pe lângă faptul că acest obicei  produce răniri şi sângerări ale pielitelor unghiilor, aşa cum se observă în imaginea de mai sus, fragilizează pielea, ceea ce creşte simţitor riscul de a contacta infecţii dermatologice grave.

Mai mult de atât, creează dependenţă, iar aceasta tinde să se intensifice ori de câte ori ne simţim stresaţi sau plictisiţi, de multe ori devenind jenant în împrejurări sociale. Persoanele care au acest obicei rareori merg la medic pentru examinarea rănilor, iar când o fac, infecţiile sunt deja avansate, iar comportamentul compulsiv este foarte accentuat.

Citeşte continuarea AICI


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest