Menstruaţia ta este abundentă şi durează mai mult de 7 zile? Câteva leacuri naturiste te pot scăpa definitiv de problemă

 

Ciclu menstrual normal indică o bună sănătate a organismului unei femei. Din nefericire, însă, din ce în ce mai multe femei au probleme la acest capitol şi se confruntă cu sângerări abundente.

Alte simptome neplăcute care pot apărea în timpul menstruaţiei sunt greața, oboseala, crampe permanente, modificări de dispoziție, dificultăți de respirație, epuizare fizică și dureri de cap. Cele mai vulnerabile și mai predispuse la aceste probleme sunt fetele adolescențe și femeile la vârstă menopauzei.

Dacă te confrunţi şi tu cu aceste dereglări menstruale, trebuie să ştii că există câteva remedii simple şi naturale care te pot scăpa de aceste probleme conform site-ului secretele.com.

MAGNEZIU 

Magneziul are un rol deosebit de important în reglarea hemoragiilor, așa că trebuie să asiguri un aport adecvat prin alimentație. Deficitul de magneziu încurajează sângerările, crescând atât frecvența cât și proporțiile hemoragiilor menstruale. Ia neapărat suplimente de magneziu sau introdu în dietă următoarele alimente:
 
 • Orz integral
 
 • Pepene verde
 
 • Dovleac
 
 • Nuci
 
 • Avocado
 
 • Sucuri și pulpă de fructe
 
 • Ciocolată neagră
 
SEMINȚELE DE CORIANDRU 

Semințele de coriandru îmbunătățesc funcțiile uterine și echilibrează hormonii femeiești, reglând ciclul menstrual. Adaugă o lingură de semințe de coriandru la două căni de apă și fierbe-le până ce apa scade la jumătate. Strecoară ceaiul și bea-l de 2-3 ori pe zi pe durată ciclului. Poți îndulci ceaiul cu miere. 

OȚET DE MERE 

Oțetul de mere deține proprietăți detoxifiante, un lucru esențial în cazul menoragiei. în plus, ameliorează simptomele și alte probleme asociate. Adaugă două linguri de oțet de mere la o cană cu apa și consumă-l astfel în trei reprize zilnice. 

COMPRESE RECI

Vasoconstricţia este o tehnică ce îmbunătățește fluxul sanguin și calmează durerea prin constricția vaselor de sânge. Compresele reci au acest efect. Cel mai ușor este să pui cuburi de gheață într-un prosop subțire și să îl aplici pe abdomen. ține-l astfel timp de 15-20 de minute. 

FRUNZE DE ZMEURĂ 

Frunzele de zmeură sunt bogate în tanin, o substanță care tonifiază mușchii uterini și, astfel, contribuie la atenuarea durerilor abdominale. Rețetă de ceai de zmeură: 

Adaugă o lingură de frunze de zmeură la o cană cu apa. Acoperă vasul și ține-l așa timp de cca. 10 minute. Începe să bei acest ceai de trei ori pe zi cu o săptămână înainte să-ți vina ciclul și continuă să-l bei până la ameliorarea simptomelor.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest