Nu faci faţă situaţiilor stresante? Cum să te calmezi, în doar câteva minute, fără să apelezi la medicamente

 

Viaţa cotidiană are un ritm alert, iar zilnic, fiecare dintre noi trece prin situaţii stresante. Oamenii gestionează stresul în mod diferit, fiecare în felul lui. Unii apelează la tehnici de respirație profundă, alții beau câte un pahar de apă caldă îndulcită.

Cu toate acestea, mai există și acei oameni pentru care pare să nu funcționeze nimic. În momentele critice există, totuși, o metodă care te poate ajută să recastigi controlul asupra corpului. Oriunde te-ai afla şi orice ai face, poți depăși emoțiile, anxietatea și stresul, totul mulţumită unei metode ingenioase conform site-ul secretele.com.
 
Încearcă această metodă cu prima ocazie care se ivește. Pentru a te calma, trebuie să reduci nivelurile serice ale hormonului adrenalinei. Adrenalina este produsă în momentele de cumpănă, atunci când organismul percepe stimulii din jur că pe niște factori care îți pun în pericol viață. După ce situația critică este depășită, sistemul nervos revine la normal.
 
Ce trebuie să faci în situațiile de stres și agitație:
 
 – Inspiră adânc și strânge pumnii cu forță (lasă unghiile să se adâncească în palme).
 
 – Expiră și descleștează pumnii.
 
 – Repetă procedeul de 15 ori la rând, concentrându-te asupra mișcării și tensiunii musculare.


 
Menține un ritm constant al respirației. 

Secretul eficienței acestui truc constă în mișcările energice și bruște, care ajută la reglarea nivelurilor crescute de adrenalină. Sarcina ta este să preiei din nou controlul asupra corpului, iar tehnica prezentată aici îți va fi cu siguranță de ajutor.

Foto: Hepta, secretele.com

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest