Nu ştii ce să adormi mai repede? TRUCURILE simple care te ajută să ai un somn odihnitor toată noaptea

 

Fiecare dintre noi a trăit senzaţia neplăcută a unei zile de activitate intensă, după o noapte nedormită sau în care a avut un somn deloc odihnitor. Se ştie că somnul este important nu numai pentru felul în care arătăm când ne trezim dimineața, ci și pentru bună funcționare a hormonilor, reglarea glicemiei, echilibrarea celulelor și multe alte funcții ale organismului. 

Multe dintre remediile naturale ce se adresează insomniei includ sfaturi precum evitarea cafeinei, adoptarea unui stil de viață activ și ajustarea mediului din dormitor. Dar acestea nu elimină în totalitate problemele.

Iată câteva remedii simple, dar eficiente care te ajută să ai un somn odihnitor şi să adormi mult mai repede, potrivit site-ului secretele.com.

1. Ţine picioarele ridicate 

Mulți oameni stau în picioare, merg pe jos sau stau pe scaun aproape întreagă zi. Acest lucru încurajează acumularea sângelui și a limfei în picioare.  Acest remediu simplu presupune menținerea picioarelor în poziție ridicată timp de 15-30 de minute înainte de a merge la culcare. Poți să faci acest lucru fie culcat pe podea și odihnindu-ți picioarele pe canapea sau pe un scaun la un unghi de 90 de grade, fie culcat pe podea sau pe pat și sprijinindu-ți picioarele pe zid. 

2. Miere și sare 

Probabil ai mai auzit deja că dacă mănânci ceva dulce și ceva sărat seara, dormi mai bine. Teoretic, acest efect este legat de echilibrarea glicemiei serice. 

Sarea ajută la scăderea nivelului de cortizol și la echilibrarea glicemiei. Zaharurile naturale cresc ușor nivelul insulinei, ceea ce contribuie la scăderea nivelului de cortizol. Carbohidrații elimină barieră hematoencefalică și îmbunătățesc producția de melatonină. 

Cum să procedezi?
 
Amestecă o jumătate de linguriță de zahăr natural, ideal miere, sirop de arțar, sau zahăr de nucă de cocos, cu un deget de sare naturală și consumă amestecul cu 15-20 minute înainte de a merge la culcare. Poți inclusiv să dizolvi amestecul într-o cană cu ceai de musețel și să adaugi și o linguriță de praf de gelatină. 

3. Respirația 4-7-8
 
Acest remediu presupune o respirație lentă și ritmică pentru a încuraja oxigenarea sângelui și a promova relaxarea.  Exercițiile de respirație pot ajuta organismul reacțiile sistemului nervos simpatic şi să activeze reacțiile sistemului nervos parasimpatic (relaxare). Remediul nu costă nimic şi  este rapid, simplu, şi eficient.

Iată ce presupune:

1. Așază-te sau întinde-te într-o poziție comodă și relaxează-te, respirând pe nas în timp ce numeri până la patru.
 
2. ține-ți respirația până ce termeni de numărat până la șapte.
 
3. Expiră încet pe gură atunci când ajungi cu numărătoarea la opt.
 
4. Repetă procedeul de 3-4 ori sau până la relaxarea completă.
 
5. Suc de cireșe
 
Potrivit studiilor, sucul de cireșe poate reduce insomnia, crește nivelul de melatonină și atenua inflamația pentru a încuraja un somn mai odihnitor. Bea o lingură de suc proaspăt de cireșe, seara înainte de culcare pentru a dormi mai bine, în special după efort fizic intens, deoarece încurajează inclusiv relaxarea și recuperarea musculară.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest