Sunt acre de ţi se strepezesc dinţii, dar fac minuni pentru sănătate. Vorbim de banalele corcoduşe, care nu sunt bune doar ca să acrească ciorba şi au şi alte întrebuinţări.
articolul continua dupa recomandari
Corcoduşele sunt bogate în vitamine din grupul B, vitamina C, proteine, zaharuri, substanţe minerale şi o mare cantitate de acid citric. Ele nu trebuie să lipsească din dieta noastră de vară. Corcoduşele conţin multă apă şi foarte puţine calorii, de aceea sunt recomandate în curele de slăbire mai ales sub formă de suc proaspăt.
Fosforul şi magneziul din compoziţia corcoduşelor ajută la îmbunătăţirea memoriei, a funcţiilor sistemului nervos şi în acelaşi timp susţin puterea de concentrare a persoanelor. De asemenea, unii specialişti susţin că şi sâmburii acestor fructe sunt buni pentru calmare şi relaxare, fiind recomandată arderea acestor sâmburi în care camera în care doriţi să petreceţi o parte din timp.
Corcoduşele pot fi consumate şi pregătite în diverse moduri: crude, prin producerea de compoturi sau prin folosirea pentru acritul diferitelor preparate culinare. De asemenea, acestea pot reprezenta fructele de bază pentru cei care vor să-şi facă propria ţuică
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc