Protejează-ți inima cu aceste alimente incredibile. Nu te-ai fi așteptat să fie pe listă

 

Boala cardiovasculară este una dintre principalele cauze de deces în Europa. BCV este cauzată în principal de arterioscleroză, o afecțiune care blochează arterele ce alimentează cu   oxigen și substanțe nutritive inima și creierul.

Fructele si legumele, alimentele bogate în acizi grași omega-3, vitaminele C și E au un rol benefic în  diminuarea riscului afecțiunilor de inimă, deoarece limitează producerea de colesterol și protejează inima și arterele împotriva instalării aterosclerozei.

Consumul de morcovi are efecte benefice asupra sănătății inimii, datorită conținutului lor de fitonutrienți cu rol antioxidant: beta-caroten, alfa-caroten, luteină, acid hidroxicinamic, acid ferulic, antocianidine, cianidine sau malvidine. Totodată, potasiul și  fibrele din morcovi reglează nivelul de sodiu din organism și controlează presiunea sângelui, care atunci când este ridicată poate declanșa hipertensiunea arterială.

Peștele, precum somonul, tonul, macrou sau hering, este bogat în acizi grași omega-3 care scad nivelul de colesterol rău și ajută la  fluidizarea sângelui, fapt ce poate preîntâmpina formarea  cheagurilor de sânge la nivelul creierului. De asemenea, peștele este bogat în proteine, antioxidanți și vitamina D care pot favoriza scăderea tensiunii arteriale și stimula activitatea cardiovasculară.

Semințele de in au rol cardioprotector, fiind o foarte bună sursă de antioxidanți, acizi grași omega-3, dar și de minerale precum magneziul, cunoscut pentru rolul său benefic în prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea, semințele de in au un conținut bogat de fibre, care odată pătrunse în organism, ne ajută să reducem absorbția de colesterol din alimente. Conținutul de   acizi grași omega-3 face din in și un foarte bun antiinflamator, stimulând eliminarea grăsimilor oxidate și a toxinelor din organism.

Și băuturile bogate în fibre, precum berea, atunci când este consumată moderat, ar putea avea un efect protector la nivel cardiovascular. Berea conține polifenoli cu proprietăți antioxidante și ajută la stimularea circulației sângelui. Și asta nu e tot! Datorită ingredientelor sale naturale, este o foarte bună sursă de magneziu  și potasiu, iar prin conținutul de antioxidanți și fibre solubile poate contribui la creșterea nivelului de colesterol bun(HDL). Potrivit studiilor, un consum de aproximativ 660 ml de bere pe zi este asociat cu un risc de incidență a bolii cardiovasculare cu 25% mai scăzut comparativ cu abstinenții. 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest