Satul din România cu 7 biserici pe aceeaşi stradă! Minunea din Gorj a localităţii cu câteva zeci de suflete

 

Am văzut multe lucruri în România, dar asta le întrece pe toate! O localitate din județul Gorj are nu mai puțin de șapte biserici chiar pe aceeași stradă. Asta deși satul nu numără mai mult de câteva zeci de suflete. Dar, ca întotdeauna, există o explicaţie!

Comuna Mătăsari, județul Gorj. O localitate bătută de soartă, care stă sub semnul șomajului. Dacă în trecut era o comună prosperă, acum blocurile abandonate sunt locuite doar de maidanezi.  

Un peisaj dezolant te întâmpină chiar de la intrarea în comună. Minele din zonă erau singura speranță ca tinerii să muncească, însă din prea multă sărăcie toți au plecat. Doar bisericile de diferite confesiuni au rămas în sprijinul bătrânilor. Însă mulți oameni se plâng de numărul mult prea mare al acestora și susțin că preferă să se roage acasă.

Preoții comunei sunt convinși că e mai bine să fie multe biserici decât baruri și restaurante, iar primarul comunei îi susține din banii publici. Cu toate astea, mai toți tinerii au plecat peste hotare pentru un viitor mai bun iar cele șapte biserici au rămas abandonate.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest