Singurul aliment de care ar trebui să fim dependenţi! Este delicios şi sănătos!

 
+2 click pentru
galerie

Somonul este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de peşte. Rima Kleiner, o celebră nutriționistă din SUA, susține că este singurul aliment de care ar trebui să fim dependenți.

Somonul conține acizi grași omega 3 care protejează inima împotriva unui eventual atac de cord și reduc riscul de a dezvolta Alzheimer. “Mai mult, cercetările au demonstrat că femeile care nu consumă somon în timpul sarcinii sunt de două ori mai predispuse riscului de a cădea în depresie imediat după nașterea copilului, comparativ cu cele care mănâncă acest tip de pește de două ori pe săptămână “, explică Kleiner.

Și oasele au de câștigat de pe urma consumului de somon, datorită conținutului de vitamina D, care ajută organismul să absoarbă mai bine calciul în oase. Peștele ar trebui consumat tot timpul, dar în special iarna, când expunerea la soare, principala sursă de vitamina D, este limitată.

Somonul este benefic şi pentru cei care au probleme cu somnul. Îl îmbunătățește, datorită aportului de vitamina B6, necesară producerii melatoninei, hormonul care induce starea de somnolență.

Sursa: www.doctorulzilei.ro


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest