Te culci des cu părul ud? De ce trebuie să renunți definitiv la acest obicei?

 

Multe persoane obişnuiesc ca seara după ce au făcut baie sau duş şi s-au spălat pe cap, să se culce cu părul ud. Chiar dacă pare un obicei inofensiv, ei bine, nu este deloc aşa, pentru că în timp, poate provoca probleme serioase de sănătate.

Dacă nu mai ai chef să aştepţi să ţi se usuce părul în mod natural sau să îl usuci cu uscătorul de păr, apoi te întinzi imediat în pat cu părul înfăşurat într-un prosop, iată ce poţi să păţeşti conform site-ului secretele.com.

Acest obicei favorizează apariția durerilor de cap

În timpul stagiului de somn REM, temperatura corpului crește. Astfel crește și temperatura pielii capului, iar învelirea în prosop favorizează, totodată, creșterea umidității. Rezultatul sunt durerile de cap.

Favorizează proliferarea bacteriilor

Pernele sunt unul din locurile ideale pentru bacterii, întrucât materialul textil absoarbe transpirația, celulele moarte ale pielii și uleiurile secretate de corp. Părul umed îmbibă prosopul cu apă, iar prosopul transferă umiditatea pe pernă, care devine cuibul perfect pentru înmulțirea bacteriilor.

Deteriorează părul

Părul se deteriorează cu ușurință, cu atât mai mult atunci când este ud. Pentru un păr mai sănătos și mai puternic, trebuie, deci, să renunți definitiv la obiceiul prost de a merge la culcare cu părul ud!

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest