Te supără frecvent durerile de cap? Renunţă la medicamente şi masează-ţi degetele, iar efectele te vor uimi

 

Durerile de cap sunt poate cele mai frecvente şi supărătoare simptome cu care ne confruntăm cu toţii, iar de cele mai multe ori, acestea apar exact când ne aşteptăm mai puţin. Acestea pot varia ca intensitate, în funcţie de cauza lor şi ne pot afecta activităţile zilnice.

Atunci când durerile devin puternice şi greu de suportat, marea majoritate a oamenilor apelează la medicamente analgezice, însă nu întotdeauna acestea dau rezultatele dorite. Este bine să ştii că există metode naturale şi eficiente care au fost folosite de mii de ani, iar una dintre acestea este presopunctura.

Există câteva puncte de presiune care odată masate te ajută să scapi de durerea de cap, conform site-ului sanatate.bzi.ro.

Vârful degetelor

În cazul în care durerea este situată în zona sinusurilor, masează vârfurile degetelor, cu excepția degetului mare. Masează ferm, aproape de unghii.  Concentrează-te pe zona dintre degetul mare și arătător. Apasă în zona dintre degetul mare și arătător cu mișcări circulare. Cu cât presiunea este mai fermă, cu atât mai bine.

Ar trebui să simți un ușor disconfort. Menține presiunea în acel loc timp de două minute. Poţi face această mișcare pe ambele mâini. De asemenea, masajul acestei zone ajută și la reducerea durerilor de dinți. 

Atenţie! Nu utiliza acest punct de presiune, dacă eşti însărcinată, pentru că poate avea efecte negative asupra fătului.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest