Timer-ul de bucătărie te scapă de oboseala cronică. Un fapt experimentat de tot mai mulți oameni - TUTORIAL

 

Oboseala cronică este rezultatul unei epuizări fizice şi psihice. Se întâlneşte mai des la cei cu o viaţă stresantă şi un regim de muncă foarte solicitant. Simptomele cele mai frecvente includ uitarea, starea de confuzie și, în special, dificultăți de concentrare. Un simplu timer de bucătărie ne poate veni în ajutor atunci când suntem copleșiți de task-uri și nu ne putem focusa pe ce avem de făcut.

Tehnica Pomodoro sau metoda roșiei, pusă la punct de Francesco Cirillo prin anii ’80, se bazează pe concentrarea efortului asupra unei sarcini, timp de 25 de minute. Pentru a-ți cronometra timpul folosește un timer de bucătărie care să te anunțe când s-a terminat intervalul. Nu te uita la ceas cât timp a trecut. Atenția trebuie să stea concentrată pe ceea ce vrei să faci, nu pe timpul scurs.

Tehnica Pomodoro este una dintre cele mai bune metode existente în lume pentru a deveni mai eficient. Se pornește de la împărțirea timpul în mai multe intervale (pomodoros), în care te focalizezi pe o singură sarcină. Te concentrezi să faci un singur lucru într-un interval de timp definit. Prin experiențe succesive s-a stabilit că lungimea optimă a unui pomodoro este de 25 de minute. În aceste 25 de minute realizezi un singur lucru, nu faci nimic altceva în paralel. Și nu lași nimic să te distragă de la ceea ce faci.

Este esențial ca în timpul fiecărui interval de lucru să îți dezvolți obiceiul de a te focusa doar pe ceea ce ai de făcut și să elimini distracțiile. Succesul tehnicii stă tocmai în alternanța efort intens – relaxare. Vei constata că pe măsură ce practici devii tot mai concentrat pe ceea ce faci și îți îmbunătățești rezultatele. O să poți să realizezi mult mai multe în perioade mai mici decât o făceai până acum, fiind însă focusat doar pe ce vrei să obții.

Tehnica Pomodoro sau cum să devii eficient în 6 paşi simpli!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest