Tună şi fulgeră! Ghiţă Ciobanul a făcut praf România, în presa din străinătate! „A devenit o batjocură”

 

Ghiţă Ciobanul este unul din cele mai simpatizate şi populare personaje din reclamele româneşti! La scurt timp după lansarea acestora la televizor sau în online, Gheorghe Dănuleţiu a fost transformat dintr-un simplu oier, într-o adevărată vedetă. Motiv pentru care punctul său de vedere s-a putut auzi mai puternic, decât în cazul altor ciobani. 

Astfel încât, după ce o navă s-a scufundat în Portul Midia, accident care a rezultat cu înecul a 14.000 de oiţe, o publicaţie cunoscută din străinătate a făcut un reportaj care l-a avut ca protagonist pe Ghiţă Ciobanul, dat fiind că este şi secretarul Asociaţiei Profesionale a Ciobanilor. Oierul a vorbit fără menajamente despre aspectele vieţii de zi cu zi a ciobanilor, şi mai ales, despre nemulţumirile acestora.

"Comerțul cu oi a devenit o batjocură. Vindem o oaie pentru 100 de lei (aproximativ 18 lire sterline). Nu-mi permit să plătesc salarii bune și nu mai găsesc lucrători, tinerii văd că totul se duce de râpă. Am impresia că acest lucru este politic, că ei încearcă să distrugă acest sector", a spus Ghiţă Ciobanul pentru „The Guardian”.

Mai mult de atât, ciobanul a dezvăluit că pasiunea pentru oierit vine de la tatăl său. Chiar dacă cel care i-a dat viaţă şi-ar fi dorit ca Ghiţă să ajungă prezentator TV, bărbatul s-a îndrăgostit iremediabil de meseria pe care o practica şi părintele său. Cu o „avere” de peste 1.500 de oi, Ghorghe Dănuleţiu a pus întotdeauna pe primul plan animalele şi protejarea acestora, în ciuda temperaturilor cu minus de afară.

"Chiar şi când temperaturile scad la -30 de garde, Dănuleţiu doarme alături de oile sale, învelit cu cojocul miţos, dar gata să-şi protejeze turma, în cazul în care atacată de lupi", se arată în reportaj. "Am moştenit asta de la tatăl meu, care avea câteva sute de oi, dar şi eu le iubesc, chiar iubesc animalele", a completat Ghiţă Ciobanu, pentru The Guardian.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest