Vizita Papei Francisc a debutat cu o gafă de protocol din partea României!

 

Nici bine nu a păşit pe meleaguri româneşti, că prima gafă a fost făcută. Totul a avut loc chiar înainte ca uşa de la avion să se deschidă, iar Papa Francisc să coboare din avion.

Se pare că organizatorii evenimentului au fost cei care au provocat gafa de protocol. Pilotul şi persoana care dirija avionul de la sol, nu s-au sincronizat, astfel că pilotul aeronavei a fost nevoit să dea avionul îanapoi, pentru a-l situa fix în faţa covorului roşu pe care urma să păşească Suveranul Pontif.

Pe lângă acest mic incident, a mai avut loc un altul. Pentru că scara avionului nu a fost montată întocmai corespunzător, Papa Francisc a trebui să facă un pas mai mare, din cauza distanţei care se crease între pragul avionului şi prima treaptă a scării.

Măsuri sporite de securitate la plecarea de pe Aeroportul Otopeni

Papa Francisc a plecat într-o Dacie Logan, de pe Aeroportul Otopeni, pentru a se plimba pe străzile de Bucureşti, acolo unde mii de români au ieşit sa îl vadă şi să îi primească binecuvântarea. A fost protejat de 5 poliţişti pe motocicletele aferente şi de mai multe maşini care i-au asigurat maximă securitate Suveranului Pontif, în România. 

Data de 31 mai, este o dată specială în istoria României, dat fiind că vizita reprezintă un moment aşteptat de două decenii.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest