Chef Orlando Zaharia povesteşte experienţa Peru în cadrul emisiunii „Vacanță de vedetă”

 

În ediția de sâmbăta aceasta a emisiunii „Vacanță de vedetă”, prezentată de Laura Cosoi la Antena Stars, Chef Orlando Zaharia le-a oferit telespectatorilor o incursiune fascinantă în experiențele sale culinare și în filosofia sa despre bucătărie. Renumit pentru pasiunea autentică și stilul său inovator, bucătarul a împărtășit povești despre călătoriile sale gastronomice prin diverse colțuri ale lumii, inclusiv Portugalia, Peru, România și multe altele. 

Chef Orlando a povestit că, pentru el, călătoriile nu reprezintă doar explorarea unor noi destinații, ci mai ales o căutare a originilor gusturilor și a poveștilor din spatele fiecărui preparat. „Îmi place să înțeleg de unde vin gusturile, cum au luat naștere. Mâncarea trebuie înțeleasă. Ca să poți să o faci, să o transmiți și să faci pe cineva să o simtă, trebuie să o înțelegi.”, a declarat Chef Orlando Zaharia, exprimând esența pasiunii sale pentru arta culinară. 

Întrebat de Laura Cosoi care este locul unde s-ar întoarce de fiecare dată când are ocazia, Chef Orlando a răspuns fără ezitare: „Cu siguranță Santorini, dar și Cipru, în Larnaca, pentru că de acolo a plecat dragostea față de soția mea.” 

Când vine vorba despre destinațiile care i-au marcat cariera, Chef Orlando povestește cu entuziasm despre Peru: „De fiecare dată când plec în vacanță, plec cu două scopuri: să înțeleg, să văd și să gust anumite preparate și, în al doilea rând, să o mulțumesc și pe soția mea. Pentru mine, Peru a însemnat -the masterpiece-." 

El a mai rememorat și o experiență unică trăită în această țară exotică: „Ei au peste 300 de feluri de cartofi. Ei au inventat gătitul în pământ. A fost pentru prima dată în viața mea când am participat la o petrecere unde era un foc care, la un moment dat, s-a stins, iar pietrele încinse au fost aruncate într-o groapă. Apoi, carnea marinată cu tot felul de nebunii a fost pusă peste acele pietre, peste ea s-a pus ce a rămas din jar, apoi pământ, și am plecat. A doua zi era gata. Peru m-a fascinat. Am văzut pentru prima dată porumb negru.” , a spus Chef Orlando.

Chef Orlando Zaharia continuă să fie un ambasador al artei culinare, împărtășindu-și nu doar rețetele, ci și poveștile din spatele lor.

Emisiunea „Vacanță de vedetă” oferă publicului o oportunitate unică de a descoperi bucătăria mondială prin ochii unui adevărat profesionist, pentru care mâncarea nu este doar o profesie, ci o călătorie spre înțelegerea oamenilor și a culturilor. 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest