Ceaiul de anghinare, băutura secretă care taie pofta de mâncare

 
+2 click pentru
galerie

În emisiunea "Necenzurat", de luni, specialistul a prezentat un mic dejun cu anghinare. Această plantă este foarte bună în curele de slăbire.

Anghinarea face parte din familia Asteraceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu frunze mari, spinoase şi flori mari de culoare violacee şi formă globuloasă. Originară din Etiopia, anghinarea este una din cele mai vechi plante medicinale cunoscute în istoria umanităţii, ea traversând Egiptul Antic pentru a ajunge în Europa de Sud.

Contribuie la menţinerea sănătăţii ficatului. Susţine un nivel normal al lipidelor. Ajută eliminarea pe cale renală. Încă din Antichitate, grecii şi romanii atribuiau acestei plante o mare valoare, importanţa terapeutică a anghinarei apărând şi în scrierile lui Dioscoride. În medicina populară românească, infuzia de anghinare se foloseşte în principal pentru menţinerea bunei funcţionări a ficatului.

Cum se prepară

Infuzia de anghinare se obţine punând două linguriţe de plantă în 500ml apă clocotită timp de 40 de minute, apoi se strecoară şi se lasă să se limpezească. Se beau 3 căni pe zi, neîndulcit, pe stomacul gol cu o oră înainte de mâncare. Tratamentul cu anghinare este bine să înceapă cu doze mai mici, apoi acestea să crească treptat.Un tratament cu anghinare durează maxim 20-25 de zile după care se ia o pauză de două săptămâni şi apoi se reia din nou.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest