5 sfaturi pentru a vă menține mașina de spălat vase în formă bună (P)

 

Adevărul este că puteți cheltui sute (sau chiar mii!) de lei pentru repararea și întreținerea unei mașini de spălat vase. Așadar, fie că locuința dvs. vine cu una, fie că o cumpărați nouă, este cu siguranță o investiție care merită protejată.

Rațiunea de a fi a mașinii dvs. de spălat vase este de a vă economisi timp și efort pentru a vă păstra vasele, tacâmurile și ustensilele de gătit curate, dar va avea nevoie de puțină atenție din când în când pentru a o menține în stare excelentă.

Am stat de vorbă cu un profesionist în repararea aparatelor electrocasnice pentru a ne încărca cu sfaturile sale de top pentru a menține acest cal de bătaie în funcțiune. La fel ca orice alt aparat electrocasnic important, o îngrijire adecvată poate ajuta cu siguranță mașina de spălat vase să dureze și mai mult. Urmați aceste sfaturi inteligente pentru a obține vase curate de fiecare dată - pentru mulți ani de acum încolo.

1. Lăsați să curgă apa caldă.

Chiar înainte de a începe să spălați următoarea încărcătură, este o idee bună să deschideți robinetul de apă cel mai apropiat de mașina de spălat vase (cel mai probabil chiuveta din bucătărie) până când simțiți că din robinet curge apă caldă. Acest lucru vă asigură că unitatea dvs. primește apă caldă în aparat pentru a funcționa corect.

Se pare că apa caldă este esențială pentru o curățare cât mai eficientă, deoarece lichefiază grăsimile și grăsimea, igienizează vasele și activează detergentul de spalat vase din masina.

2. Curățați filtrul mașinii de spălat vase după fiecare utilizare.

Ați citit bine - de fiecare dată. Experții explică faptul că, deoarece apa este atrasă în mod constant prin filtru pentru a îndepărta particulele de alimente, bucățelele trebuie îndepărtate în mod regulat. În caz contrar, reziduurile alimentare se descompun și dezvoltă bacterii. Scârbos. Majoritatea oamenilor nu curăță filtrele suficient de des. Dacă mașina de spălat vase miroase ciudat, un filtru murdar este cel mai probabil vinovat.

3. Ștergeți garniturile mașinii de spălat vase.

În mod similar cu sfatul anterior, ștergerea garniturii de cauciuc din jurul ușii mașinii de spălat vase (mai ales dacă vedeți reziduuri) vă va ajuta să vă păstrați mașina de spălat vase în stare bună. Un prosop umed ar trebui să fie de ajuns. În timp ce faceți asta, vedeți dacă există vreo acumulare de murdărie în ușa detergentului, astfel încât să o puteți șterge.

Simțim o tendință aici. Acele brațe de pulverizare care se învârt sunt cele care dau mașinii tale de spălat vase puterea de a spulbera resturile, așa că a te asigura că sunt curate și funcționează corect este esențial pentru a întreține acest aparat. Brațul de pulverizare al mașinii de spălat vase poate fi, de asemenea, înfundat cu alimente și resturi, așa că, pentru cele mai bune rezultate, ștergeți-l cu un prosop umed cel puțin o dată pe lună.

Resturile de alimente sau calcarul se pot acumula în duze și le pot bloca, reducându-le puterea de curățare. Inspectați-le în mod regulat și folosiți un ac pentru a debloca orice duză blocată. De asemenea, ar trebui să le scoateți din mașina de spălat vase și să le curățați temeinic la fiecare câteva luni.

4. Dezinfectați cu oțet o dată pe săptămână.

Oțetul este o modalitate ieftină de a dezinfecta în mod natural mașina de spălat vase. Tot ce trebuie să faceți este să puneți un bol plin cu o cană de oțet alb pe raftul de sus. Oțetul se va distribui pe măsură ce bolul se umple cu apă în timpul ciclului și va circula în toată unitatea. Procedând astfel, va ajuta, de asemenea, la îndepărtarea mineralizării apei dure, deoarece acidul din oțet va dizolva reziduurile minerale.

5. Folosiți mașina de spălat vase în mod regulat

Să vă folosiți des aparatul este de fapt o modalitate excelentă de a vă menține în formă. Împiedică orice resturi alimentare să se depună pe fundul mașinii de spălat vase sau în filtru, iar dvs. va trebui să treceți mai rar prin orice proces de curățare în profunzime.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest