Actriţa Camelia Zorlescu a murit

 

Actriţa Camelia Zorlescu a murit. Aceasta era o prezenţă feminină stilată, cu peste treizeci de ani petrecuţi pe scena Teatrului Nottara.

Camelia Zorlescu s-a născut la Galaţi, în 1938. Aceasta a fost o artistă de mică: dansa, cânta, spunea poezii pe scena din curtea bunicilor. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorilor Dina Cocea, Ion Cojar şi Ion Olteanu, după care a fost repartizată la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde tocmai se înfiinţase secţia în limba română. Acolo a luat şi primul premiu important, pentru rolul din „Doi pe un balansoar”, spectacol în care îl avea partener pe Constantin Diplan.

Din anul 1965 a jucat pe scena Teatrului Nottara. A venit prin concurs, alături de Ştefan Iordache şi Gilda Marinescu, sub directoratul lui Horia Lovinescu. Primul rol, în 1966, a fost în spectacolul „Au fost odată două orfeline”, în regia Sandei Manu, alături de o distribuţie remarcabilă: Liliana Tomescu, Melania Cârjă, Ştefan Tapalagă.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest