Angela Gheorghiu, vorbe grele despre dirijorul Cristian Măcelaru. „Ești un laș și un trădător!”

 

Angela Gheorghiu l-a desfiinţat pe dirijorul Cristian Măcelaru. Este scandal mare în lumea muzicii, asta după ce soprana Angela Gheorghiu a lansat un atac dur la adresa dirijorului Cristian Măcelaru, după o postare a acestuia pe Facebook. „A dirija Rapsodia Română de Enescu în faţa Turnului Eiffel este unul dintre cele mai speciale momente din viaţa mea. Lui Enescu i-ar fi plăcut să audă cum sunetele iubitei sale compoziţii umplu întregul Paris. Trăiască puterea muzicii care ne conectează pe toţi”, a scris Cristian Măcelaru în postarea de pe Facebook. Pe 14 iulie 2022, în cadrul unui concert uriaș susținut de Ziua Bastiliei chiar în fața Turnului Eiffel şi a milioane de francezi, Cristian Măcelaru a ales să dirijeze și Rapsodia Română, de George Enescu.

Angela Gheorghiu a reacţionat dur: „Din păcate eşti un laş şi un trădător, ştii bine ce vreau să spun…un alt român, nu mă surprinzi deloc. Muzică populară la Paris, OMG! Cultura ta muzicală aici s-a oprit?! Păcat! Avem mari compozitori români, nu uita asta niciodată, pe care publicul internaţional nu îi cunoaşte, şi eu i-am cântat şi interpretat pe foarte mulţi pe toată planeta, dar tu nu ai studiat în România şi, atenţie, ai mari lacune pe acest subiect”.

Soprana nu se află la prima abatere. În postările publice se arată de-a dreptul îngrozită de școala de muzică din România și de instituțiile românești de cultură. Anul trecut i-a contestat pe unii dintre cei mai mari compozitori ai României: „Cine a fost Ciprian Porumbescu? Un compozitor care a scris puţine lucruri… Aici este o problemă în România. O problemă cu George Enescu, cu Ciprian Porumbescu… Nimeni nu vrea să afle cine au fost oamenii aceştia. Ciprian Porumbescu a fost un compozitor ce se afla la începutul carierei, a compus o operetă românească. Muzica sa nu este de mare valoare, comparativ cu mulţi alţi compozitori români. Istoria culturală este alcătuită în România din false legende. Eu în 30 de ani nu am descoperit nici o sală importanta în care George Enescu să fi cântat. Unde a cântat? Vă imaginaţi în perioada în care George Enescu a cântat la vioară ce artişti mari erau atunci pe planetă? Vă puteţi imagina? Nu poţi să spui că Maria Tănase a fost şi a cântat la New York. Artiştii de muzică populară nu cântă în săli mari. Cântă doar la comunităţile de români. Şi cântă în restaurante. Sau în mici săli pe care reuşesc ei să le închirieze. Trebuie spuse lucrurilor pe nume. Nu poţi să spui că Maria Tănase cânta la New York, dacă ea a cântat printre mese”.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest