Au românii prea multe servicii de streaming la dispozitie? (P)

 

Ultimii ani au marcat o mare schimbare în industria divertismentului - serviciile de streaming le-au adus mai aproape românilor seriale, filme, documentare și emisiuni TV direct în inima casei. Cu oferte atractive pentru toți membrii familiei și un conținut în permanență actualizat, marile nume de pe scena internațională sunt acum prezente și la noi. Dar care sunt ele și cu ce se departajează de concurență o să vedem în continuare.

Netflix

Cel mai cunoscut serviciu de streaming din România aparține platformei Netflix. Acesta este un serviciu de abonament de streaming video care vă permite să căutați și să alegeți din galeria de emisiuni TV și filme pentru a viziona ceea ce doriți, atunci când doriți să vizionați, în confortul propriei case. Materialele video sunt grupate după o serie de criterii pentru a face căutarea mai ușoară.

Dacă ar fi să caracterizăm grafic platforma, ea seamănă foarte mult cu cea a unui cazinou online, în care utilizatorilor li se prezintă sub formă de bannere, rezumate și simulări video cu mare impact vizual care sunt opțiunile de joc oferite, câștigurile și avantajele de bonus casino de care pot beneficia. Rezumatele tip trailer video sunt ca niște simulări de joc online prin intermediul cărora telespectatorii pot decide să urmărească un material sau nu.

În total, Netflix are 125 de milioane de ore de conținut video care poate fi vizionat în fiecare zi. Are totul, de la seriale dramatice actuale până la spectacole despre stilul de viață, reality show-uri, cele mai recente filme, conținut istoric, documentare, emisiuni de design, comedie, spectacole pentru copii și multe alte genuri. Cu sistemul său uimitor de sugestii, vă va arăta și alt conținut care se potrivește tiparelor dvs. de vizionare.

În ultimele luni compania furnizoare a înregistrat fluctuații majore ale numărului de abonați și a conceput noi strategii prin care să-și revină, prin introducerea unor pachete de abonamente mai convenabile ca preț și care includ și reprize publicitare sau reduc numărul de utilizatori simultani ai unui cont.

Disney +

The Walt Disney Company a lansat și în România în acest an serviciul de streaming Disney+ după o campanie de promovare foarte activă.  Pe lângă un catalog de conținut bogat, canalul s-a remarcat prin prețul redus și disponibilitatea de conectare a până la 10 dispozitive pe un singur cont.

Materiale video pentru familie specifice mărcilor Disney, Marvel, National Geographic sau Pixar sunt pe gustul abonaților mai tineri sau al celor nostalgici și galeria include cele mai iubite titluri dezvoltate în aproape 100 de ani. Disney+ reprezintă un adevărat paradis pentru copii.

HBO Max

Tot în 2022, în primăvară, s-a lansat și serviciul de streaming HBO Max în România, lansat inițial în Statele Unite ale Americii acum doi ani sub umbrela Warner Bros. Platforma oferă peste 13.000 de ore de conținut și, în special, seriale și serii consacrate precum Stăpânul Inelelor, Clanul Soprano, Trilogia Matrix și multe altele.

Un atu al acestui serviciu este notorietatea titlurilor, ca rezultat al apartenenței la familia Warner Bros, și calitatea conținutului. Nu îi lipsesc însă nici noutățile, serii populare recent lansate și care au deja mulți urmăritori.

Apple TV Plus

Produsele și serviciile Apple au o mulțime de utilizatori fideli în România. Odată cu lansarea serviciului de streaming Apple TV Plus, tot mai mulți utilizatori de dispozitive Apple au apelat la ofertele disponibile direct din App Store.

Deși deține o galerie destul de limitată de conținut video, platforma este apreciată pentru calitatea tehnică impresionantă a transmisiunilor susținută de 4K streaming și suportul Dolby și HDR. Mai mult, abonamentele Apple TV Plus sunt foarte convenabile ca preț față de cele ale concurenței însă, a fost nevoie de acest avantaj, având în vedere că serviciul a fost lansat pe o piață deja destul de aglomerată cu alți furnizori atractivi.

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest