Ce joburi poți găsi în București chiar dacă nu ai studii superioare (P)

 

Promovarea examenului de Bacalaureat se dovedește a fi o nucă mult prea tare pentru unii dintre elevii din ultima clasă de liceu. Cea mai bună dovadă în acest sens sunt și ratele de promovare ale examenului maturității, care sunt în scădere. Cu toate acestea, tinerii își doresc acea independență financiară, să își poată câștiga proprii bani și să nu mai depindă atât de mult de ajutorul părinților. Există astfel de oportunități pentru ei? Vom încerca să îți oferim un răspuns la această întrebare, iar pentru asta citește rândurile de mai jos.

Oportunități destul de limitate

Dacă locuiești într-un oraș mic sau de provincie, este destul de dificil să îți poți găsi un job care să îți ofere măcar salariul minim pe economie, la început. Mult mai bună – dar nu cu mult, este situația celor care locuiesc în Capitală sau în marile orașe, care au parte de ceva mai multe avantaje în acest sens. Dacă și tu ești în această situație, îți sugerăm să cauți pe internet sau prin ziare anunțuri cu angajari in Bucuresti, să îți depui CV-ul la cât mai multe dintre ele și să speri că vei avea noroc. Avem și noi pentru tine o listă cu job-uri la care sunt uneori acceptați și candidate fără diplomă de Bacalaureat. Și nici salariile nu sunt chiar mici, cu condiția să te ții de treabă și să fii un bun profesionist. Nu renunța însă să studiezi și să susții examenul pentru a obține această diplomă, una care îți aduce mai multe oportunități pe piața muncii. 

Cameristă, menajeră, personal de serviciu

Nu trebuie să ai neapărat diploma de BAC pentru a putea lucra în acest domeniu. Este adevărat că atribuțiile pe care le ai ar putea să nu fie pe placul tău, mai ales dacă până acum ai cam fugit de tot ceea ce ține de treburile casnice. Va trebui ca în fiecare zi să asiguri curățenia în anumite locații sau spații de lucru, mai nou și dezinfectarea. Tot în sarcinile tale vor cădea și cele de șters praful, spălarea pardoselilor, golirea coșurilor de gunoi. Salariile sunt bunicele, dar se muncește destul de mult, am vrut să stabilim asta încă de la bun început. 

Foto Model

Dacă arăți bine, ai un corp frumos și nu ești genul prea timid, poți încerca să îți găsești un job de model. Sunt multe firmele care caută astfel de persoane pentru a-și promova produsele sau serviciile, așa că poți merge la o agenție profesionistă pentru a vedea dacă nu cumva reușești să intri în baza lor de date și astfel să ai parte de multe oportunități. Diploma de Bacalaureat nu este o cerință obligatorie, ceea ce este bine pentru tine, deocamdată.

Sau, de ce nu, mai avem o variantă pentru tine, una care îți poate aduce bani frumoși în buzunar, dar unde este important să fii îndrăzneață și sigură pe tine. Foto model este job-ul pe care ți-l propunem, unul despre care românii au început să înțeleagă că este mult mai complex decât ceea ce aveau ei în minte. Dacă îți surâde această idee, recomandarea noastră este să apelezi la studiouri profesioniste, pentru că aici nu doar că vei câștiga bani frumoși, ci ai parte și de multe alte avantaje. Este nevoie de implicare din partea ta, dar sigur sumele de bani pe care le vei obține te vor motiva să fii din ce în ce mai bună. Și încă un amănunt: nu contează deloc experiența anterioară, pentru că vei fi instruită de personalul de la studio, traineri profesioniști. 

Lucrători în agricultură, silvicultură şi pescuit

Da, este adevărat, nici aici nu este obligatoriu să ai Bac-ul luat, dar ar fi bine să ai măcar permis de conducere. Se muncește pe salarii care trec uneori de minimul pe economie, și nu puțini sunt angajatorii care le oferă salariaților lor tichete de masă și asigurarea transportului. 

Lucrători în confecții

Nu ai nevoie de experiență și nici de diploma de Bac, dar trebuie să recunoaștem că nu este acel gen de job care să îți aducă ușor banii de care ai nevoie. Cerințele principale ar fi seriozitatea și atenția la detalii, iar în afară de salariu este posibil să primești bonuri de masă, zile libere și prime de principalele sărbători, plata orelor suplimentare, reduceri la unele servicii medicale și multe altele. 

Hair stylist sau make-up artist

Dacă ai talent în acest domeniu și eventual ai mai și urmat un curs pentru că era ceva ce îți place, ești cu un pas mai aproape de o frumoasă carieră. Apar din ce în ce mai multe saloane de înfrumusețare care au nevoie de personal, și aici poți fi tu cel sau cea aleasă. Nici salariul nu este chiar mic, și nu de puține ori clienții mulțumiți mai lasă și câte o mică atenție… Sună bine, nu? 

Agenți de securitate

Este un job care pare specific doar bărbaților, nu? De fapt, am văzut și destule femei care se achită cu brio de sarcinile impuse de job, așa că lasă prejudecățile la o parte. Ai nevoie de un cazier curat, să fii apt din punct de vedere fizic și psihic, și să poți lucra și în ture. Atenție însă, uneori se cer și anumite cursuri speciale, dar de cele mai multe ori le poți urma și după ce ai primit job-ul. 

Operatori call-center

Este un job bun pentru început deoarece nu este prea complicat. Trebuie doar să știi să lucrezi la calculator, să cunoști o limbă străină la nivel conversațional, să ai o mare putere de convingere și bune abilități de comunicare. 
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest