Cele mai grele momente pentru Horia Brenciu: „N-a fost o perioadă bogată în amintiri cu ea”

 

Cunoscutul cânătăreț a rămas orfan de mamă la o vârstă fragedă, dar cât timp a avut-o alături pe cea care i-a dat viață a realizat ce fel de om era aceasta.

 

Chiar dacă îl vedem mereu cu zâmbetul pe buze, pus pe glume, Horia Brenciu ascunde o dramă de puțini știută. Un moment din copilărie i-a marcat profund existența lui Horia Brenciu, și anume faptul că mama lui s-a stins când acesta avea doar 11 ani. Astfel, nu are foarte multe amintiri alături de cea care i-a dat viață, dar în scurta perioadă în care aceasta a fost lângă el, cunoscutul cântăreț a învățat să o prețuiască, mai ales că a realizat ce fel de om este.

 

„Părintele din mine trebuie să iubească necondiționat și, la fel cum vreau să fiu bun pe scenă, vreau să-mi perfecționez și meseria de tată! Indiferent ce-aș face, ce-aș citi sau învăța, profesorii mei cei mai buni sunt cei patru copii ai mei! În cei 11 ani pe care i-am trăit alături de mama mea am putut realiza, chiar dacă n-a fost o perioadă bogată în amintiri, că am avut cea mai frumoasă, înțeleaptă și iubitoare mamă din lume’’, a declarat Horia Brenciu pentru VIVA!

 

Artistul a povestit și cum s-a desfășurat copilăria lui din perioada comunistă, amintindu-și cozile la pâine la care era trimis de ai lui, ori la lapte, alimente raționalizate înainte de 89, care erau cumpărate pe bază de cartelă. În acea vreme, fiecare român avea dreptul la o jumătate de pâine pe zi. Dar, pe lângă greutăți, Horia Brenciu i-a avut mereu alături pe prietenii lui cu care bătea mingea de baschet toată ziua în curtea liceului unde a învățat.

 

„Copilăria mea și adolescența mea s-au desfășurat ba la cozi la pâine și lapte, ba în pădure, la strâns ciuperci, ba pe terenul de baschet de la Șaguna, bătând mingea alături de prietenii mei. Celelalte goluri erau umplute de orele de școală, la Gimnaziul Andrei Mureșanu sau, ceva mai târziu, la Liceul Andrei Șaguna. Paradoxal, am strâns puține absențe de-a lungul anilor…’’, a mai spus el.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest