Cum alegi chiuveta potrivită pentru baie? (P)

 
+2 click pentru
galerie

Probabil că în planurile de renovare sau decorare a băii nu te-ai gândi că trebuie să îți bați prea tare capul cu alegerea chiuvetei, până la urmă, este doar o chiuvetă, nu? Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. La o simplă cercetare de piață, te vei simți cu siguranță compleșit de zecile, aproape sutele de modele, mărimi, culori, adâncimi și materiale disponibile.

Chiuveta este unul dintre elementele centrale dintr-o baie și cu toate că poate părea că singurul rol pe care îl îndeplinește este cel funcțional, alegerea unei chiuvete nepotrivite ca stil sau culoare poate ruina întregul design al băii, pe care te-ai chinuit să îl pui la punct.

Alegerea potrivită a chiuvetei din baie

Această decizie presupune o analiză în mai multe etape, în care trebuie să ai în vedere mai multe aspecte. Însă, cel mai important lucru pe care îl ai în vedere (cu toate că probabil ai pus deja ochiul pe câteva modele) este să te orientezi dacă sunt potrivite pentru spațiul pe care îl ai disponibil și stilul pe care l-ai ales. Ține minte că aceste obiecte sanitare ar trebui să completeze spațiul, nu să dea tonul.

Dacă ai ales deja mobilierul pentru baie, dar consideri că spațiul rămas nu îți permite să instalezi o chiuvetă de baie cu mască, există o mulțime de opțiuni de chiuvete care nu beneficiază de niciun suport sau dulap în jurul lor, fiind montate direct în perete și conectate la sursa de apă. Aceste tipuri de chiuvete oferă mai mult spațiu, facilitând și curățenia, însă principalul avantaj este că oferă un aspect ordonat, minimalist, cu un impact puternic în orice tip de design. De asemenea, ai la dispoziție o mulțime de mărimi și modele, cele mai multe dintre ele deja echipate cu suficient spațiu pentru setul de baie și prosopul pentru mâini.

În cazul în care designul băii ți-a permis instalarea unui mobilier generos, cea mai bună alegere este o chiuvetă adâncă, montată în gaura cu care dulapul principal din baie este dotat. Astfel, obții o chiuvetă spațioasă, cu un design “ascuns”, fiind la nivel cu întregul blat. În plus, este extrem de ușor de curățat!

Pe cât de bine arată această opțiune și pe cât de eficientă este, pe atât de mult spațiu îți va consuma, fiind ascunsă în partea de jos a dulapului, ceea ce nu îți va permite să folosești mult din acel spațiu pentru depozitare.

Dacă ai nevoie să folosești întreg spațiul oferit de dulapul din baie, poți alege o chiuvetă pe blat, cunoscută și ca chiuvetă-vas. Această opțiune este preferată de mulți designeri, deoarece oferă o mulțime de modele spectaculoase, ce pot deveni adevărate piese de artă, transformând radical baia. Spre deosebire de o chiuvetă integrată, corpul unei astfel de chiuvetă stă așezat integral pe blat, iar conexiunea sursei de apă și a țevilor de scurgere ocupă foarte puțin spațiu, lăsându-ți libertatea de a te folosi de dulapul sau masca din baie în totalitate.

Alege un model de chiuvetă și material care să îți completeze decorul. De la modele clasice sau moderne, există cu siguranță o opțiune pentru orice gust, precum chiuvetele din fontă, granit, sticlă, oțel inoxidabil, cermică sau chiar marmură.

Cireașa de pe tort în alegerea chiuvetei potrivite pentru baie este cu siguranță bateria, unde opțiunile sunt la fel de nelimitate, iar impactul poate schimba radical întregul aspect al design-ului băii. Pentru a urma cele mai noi tendințe din design în 2023, alege o baterie contrastantă cu modelul și culoarea chiuvetei, pentru a obține un aspect îndrăzneț.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest