Cum își educă Anna Lesko copilul: „Refuzul este o barieră uriașă”

 

Diva consideră că în relația cu fiul ei Adam comunicarea este cheia, astfel încât orice decizie pe care o ia să fie înțeleasă de către băiețel.

 

Anna Lesko, 43 de ani, își crește singură copilul și a reușit să aibă cu Adam, fiul ei, o relație cum mulți alți părinți și-o doresc. Astfel, cunoscuta cântăreață este atât mama, cât și prietenă pentru cel mic, astfel încât au ajuns să se înțeleagă de minune. Artista apreciază că orice decizie pe care o ia în privința copilului trebuie discutată mai întâi cu el, pentru ca acesta să înțeleagă de ce rezolvă într-un anumit fel respectiva problemă. De aceea, artista nu impune nimic celui mic, ci dezbate cu el orice problemă, căutând cea mai bună soluție pentru rezolvarea acesteia.

 

 

‘’Vreau să fie deschis și întotdeauna insist pe dialog. Orice s-ar întâmpla, nu există „du-te în camera ta!, ci „Adam, vino încoace și hai să vorbim!. Îl chemi o dată, de două ori, copilul se deschide, iar la un moment dat vine singur și spune lucrurilor pe nume, se destăinuie sau deschide un subiect. Eu în secunda aia las tot și îl ascult. Este foarte important ca în momente de genul ăsta să îți iei copilul în brațe și să îl privești în ochi. Îl încurajez foarte mult. Este foarte important să înțeleagă copilul, din discursul tău, că el nu este neputincios, că el este foarte descurcăreț și talentat și, cu prima ocazie, poate repara orice. În schimb, când vrea Adam să doarmă la un prieten și nu se poate, nu spun „nu, ci îi spun: „Hai să discutăm! Timpul nu va fi în favoarea noastră și nu poți face asta. Refuzul e o barieră uriașă. Nu poți spune „nu” și după aceea nici să nu mai vorbiți. Mai întâi purtați un dialog și după aceea cântărim’’, a declarat Anna Lesko pentru VIVA


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest