Cum să alegi lenjeria de pat pentru iarnă?

 

România este o țară cu mari variații de temperatură când vine vorba de climă. În funcție de zona în care locuiești, poți să stai cu o pilota tot timpul anului sau trebuie să variezi mult așternuturile pe măsură ce se schimbă anotimpurile.

Dar intră în joc și alți factori, inclusiv preferințele personale ale fiecăruia. De exemplu, sunt persoane care au nevoie de multe elemente în pat pentru a se simți confortabil și a avea suficientă căldură și există alte persoane care vor să fie cât mai libere pentru a se putea mișca fără probleme pe timpul nopții și pentru a nu fi încurcațe de pături și pilote. Prin urmare, pentru a alege așternutul potrivit, trebuie să ții cont de diferiți factori de care ne vom ocupa în această postare.

Cât de frig este în casa ta noaptea?

Există multe locuri în România unde încălzirea nu este necesară decât în cele mai reci luni de iarnă. Dar chiar și în zonele în care este folosită de obicei, mulți oameni preferă să se descurce noaptea fără prea multă căldură, deoarece mediul prea cald nu îi ajută să adoarmă.

Prin urmare, dacă camera este răcoroasă noaptea, poți alege diferite alternative. Una din aceste alternative este să folosești pilote convenționale cu îmbrăcămintea exterioară care este aleasă pe baza a tot ceea ce vom vedea mai jos. Cealaltă alternativă este să optezi pentru pilote termice sau pilote din microfibră.

Unul dintre avantajele pilotelor termice este că atunci când te bagi în pat, vei avea deja o temperatură bună. Nu trebuie să aștepți ca patul să se încălzească, ceea ce este foarte plăcut și eviți acele minute pe care le petreci încovoiat până când totul începe să aibă temperatura potrivită. Aceste tipuri de pilote sunt preferatele copiilor, adolescenților și ale celor mai friguroși oameni.

Cu toate acestea, aceste cearșafuri pot fi prea calduroase  pentru persoanele care, de exemplu, au probleme de circulație și transpiră mult noaptea, sau pentru femeile aflate în eprioada de menopauză care au adesea bufeuri noaptea. De asemenea, nu sunt potrivite atunci când unui membru al cuplului îi este frig, dar celuilalt nu, pentru că ar putea da prea multă căldură persoanei care nu are nevoie de ea. Pentru a obține o temperatura plăcută, adică nici prea cald nici prea frig, poți alege o patura de pat Cala Exclusive.

Îți place să ai o lenjerie de pat mai grea?

În mod normal, oamenilor nu le place lenjeria de pat grea, dar asta nu înseamnă că toată lumea este așa. Dacă ești unul dintre cei cărora le place să se miște liber noaptea, vei fi surprins să afli că există un procent destul de considerabil de oameni pentru care greutatea lenjeriei de pat îi face să se simtă mai confortabil și le oferă mai multă căldură. Pentru cei care își doresc o lenjerie mai grea în pat, păturile clasice sunt cea mai bună alternativă, deși trebuie spus că în prezent nu au nicio legătură cu acele pături grele din lână și chiar și variantele mai groase sunt destul de ușoare și calde.

Alți oameni doresc greutate redusă pentru lenjeria de pat nu doar pentru confort, ci poate din necesitate. De exemplu, persoanele în vârstă sau persoanele cu probleme de mobilitate pot să prefere astfel de lenjerii. Pentru aceste persoane, o plapumă care poate fi folosită direct fără cearșaf este cea mai bună alternativă. Dacă cumperi o husă din satin și o folosești împreună cu un cearșaf din același material, mișcarea pe timp de noapte va fi mult mai ușoară. Trebuie doar să alegi o plapumă sau o pilotă cu o umplutură potrivită pentru a da toată căldura necesară fără a folosi altceva.

Cum îți place să-ți vezi patul?

Acesta este, de asemenea, un factor important în alegerea lenjeriei de pat. Dacă optezi pentru o umplutură nordică cu husă, aspectul patului nu este același cu cel al unei cuverturi clasice. Unii cred că este foarte frumos că pernele să se potrivească cu cuvertură de pat, alții preferă ca patul să fie complet acoperit. În acest din urmă caz, umplutura nordică poate fi folosită ca pătură dacă dorești ca patul să fie mai ușor sau poți opta pentru pături convenționale dacă greutatea nu contează sau dacă nu este prea frig și nu ai nevoie de mult haine calde.

Ce îți trebuie dacă este vorba de un pat pentru copii mici?

Păturile și pilotele pentru paturile copiilor, la fel că lenjeriile, trebuie să fie oarecum diferite de cele ale adulților. Bumbacul este un material foarte recomandat pentru cearșafurile oricărui pat, dar în cazul copiilor mici am putea spune că este ceea ce le va proteja cel mai bine pielea. Acest lucru este valabil mai ales dacă are probleme precum pielea atopică, dar în orice caz este întotdeauna cea mai bună alegere. Pentru copii, trebuie să apelăm mereu la materiale cât mai naturale, cât mai plăcute la atingere și să ne asigurăm că nu vor suferi nicio iritație sau neplăcere din cauza lenjeriei sau a păturii cu care au fost acoperiți.

De asemenea, aceste sfaturi sunt valabilă și dacă tu ești cel ce are piele sensibilă. Sunt mulți adulți cu piele atopica, ce au envoie de lenjerii de pat delicate, din fibre naturale, precum bumbac 100%.

Dacă nu ai probleme cu pielea, poți opta pentru alte tipuri de materiale, precum cearceafurile de flanel care sunt din poliester, pe care le vei iubi pentru a-ți menține patul cald încă de la începutul nopții. Magazinul online Cala Exclusive îți poate oferi lenjerii de pat, paturi și alte produse de gen pentru adulți, dar și pentru copii, la cele mai bune prețuri.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest