Cum să alegi prima reptilă pe care să o adopți? (P)

 

În ciuda a ceea ce mulți oameni ar putea crede, majoritatea reptilelor sunt creaturi potrivite pentru a deveni animale de companie. Deși nu sunt animale de companie la fel de comune ca și câinii sau pisicile, există persoane care aleg să le țină acasă.

Rețineți că toate reptilele, de la șopârle la șerpi, necesită o îngrijire specială și terarii. Prin urmare, este important să cunoaștem câteva dintre caracteristicile acestora și să luăm în considerare anumite elemente înainte de a alege prima reptilă pe care să o adoptăm.

Ce trebuie să știți înainte de a lua o reptilă acasă

Toate reptilele au nevoie de îngrijire și atenție de bază pentru a fi ținute în mod corespunzător la domiciliu în terarii. Îngrijirea unei reptile poate fi mai dificilă decât îngrijirea mamiferelor care, în unele privințe, sunt mai asemănătoare cu noi.

Unele specii de reptile sunt mai ușor de îngrijit decât altele, iar acest lucru trebuie luat în considerare atunci când alegeți prima reptilă. Unele sunt ușor de păstrat și de trăit, ideale pentru începători. Dar există și altele care necesită mai multă experiență și cunoștințe avansate din partea deținătorilor lor.

Un alt factor important de luat în considerare este reprezentat de elementele fizice necesare pentru a ține reptila aleasă în captivitate. În funcție de specie, investiția pentru terarii și supraviețuire poate fi mai mult sau mai puțin costisitoare.

Spațiu, hrană și alți factori

În afară de elementele de bază și de un spațiu suficient, menținerea unei reptile sănătoase și fericite necesită adesea câteva elemente suplimentare. O cutie de plastic sau terarii nu sunt suficiente. Pot fi necesare, de asemenea, sisteme de iluminat sau de încălzire.

Mâncarea poate fi, de asemenea, o cheltuială majoră. Nu este același lucru să ai ca animal de companie o reptilă care mănâncă frunze sau plante și una care se hrănește cu animale vii.

Dacă aveți copii acasă, trebuie să luați în considerare și faptul că prima reptilă pe care o veți avea în preajmă va atrage multă atenție, așa că aceștia vor dori să o atingă și să o mângâie.

În orice caz, atunci când alegeți prima reptilă pe care să o adoptați, este foarte recomandat să mergeți la un magazin specializat. Este important ca vânzătorul să înțeleagă cu adevărat subiectul și să petreacă timp cu cumpărătorul pentru a-l ajuta să ia cea mai bună decizie.

După cum am văzut, alegerea va depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta deținătorului, spațiul disponibil, bugetul și timpul pe care doriți să i-l dedicați.

Care sunt cele mai recomandate specii pentru începători?

Gecko

Cele mai recomandate specii pentru începătorii de reptile sunt gecko. Sunt șopârle mici, foarte docile și ușor de îngrijit. Sunt de diferite dimensiuni, dar majoritatea au doar câțiva centimetri lungime. Gecko nu are nevoie de mult spațiu, se hrănește cu insecte și nu necesită prea multă îngrijire. Terarii și puțină apă vor fi suficiente.

Iguana

Una dintre reptilele preferate și cel mai bine vândute în magazine este iguana verde. Deși pot fi foarte atrăgătoare, este necesar să știm că aceste iguane sunt animale tinere care vor crește foarte mari. Deși măsoară între 20 și 50 de centimetri în momentul cumpărării, în timp pot ajunge la aproape doi metri lungime. Pentru a ține o iguană acasă, este necesar să se asigure terarii suficient de înalte pentru a permite reptilei să se cațere pe un buștean. Temperatura și umiditatea ar trebui să fie controlate.

Iguanele mănâncă insecte, fructe, legume și frunze. Când sunt tinere mănâncă mai mult decât la vârsta adultă și trebuie hrănite de trei ori pe săptămână. În cazul în care iguana își schimbă culoarea sau pielea își pierde strălucirea, poate fi un semn al unei probleme de sănătate, caz în care trebuie consultat un medic veterinar.

Cameleoni și broaște țestoase

Cameleonul este, de asemenea, unul dintre favoritele pentru prima reptilă pe care o adoptați, iar îngrijirea sa este similară cu cea a iguanei. Cu toate acestea, sunt animale foarte stresate. Dacă vă doriți o reptilă pe care să o puteți atinge mult sau pe care să o puteți ține în brațe, cameleonul nu este cu siguranță cea mai bună alegere.

Dacă sunteți în căutarea unei broaște țestoase, există diferite tipuri de broaște țestoase, fiecare cu nevoi diferite de îngrijire. Broaștele țestoase din Florida sunt cele mai ieftine și mai ușor de îngrijit


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest