De la un club exclusivist din SUA la Joel Robuchon în Anglia, povestea impresionantă a lui Laurențiu Neamțu, noul câștigător al Cuțitului de aur la Chefi la cuțite

 

Bucătarul Laurențiu Neamțu, cu experiență în mai multe țări, a impresionat jurații de la Chefi la cuțite și a obținut prestigiosul Cuțit de aur oferit de Florin Dumitrescu. Neamțu a lucrat în diferite restaurante și cluburi exclusiviste, inclusiv într-un restaurant cu stele Michelin, în Anglia, și într-un club din Florida, unde a pregătit mâncăruri pentru celebrități, cum ar fi Celine Dion sau Justin Bieber. Bucătarul a decis să se întoarcă în România în 2019, pentru a fi aproape de familia sa, în timp ce soția sa era însărcinată.

 

„Vin din Brașov. Sunt întors în România din 2019. În mare parte am lucrat în străinătate, 14 ani, ca bucătar. La 19 ani am plecat din România și am lucrat 4 ani în Cipru, la 23 de ani am lucrat în Statele Unite, 8 ani am locuit acolo și am lucrat ca bucătar. Am plecat cu o firmă din Brașov și am ajuns la un country club din Florida. Am ajuns la poziția de sous chef (...). Erau numai vedete, Celine Dion, Justin Bieber a fost acolo la nunți, la nunta lui Michael Jordan. Multe celebrități se plimbă pe acolo, milionari. Am lucrat și în restaurant cu stele Michelin, am făcut stagii la 2 și la 3 stele Michelin. Am învățat foarte multe. În Anglia am lucrat la Joel Robuchon. Era o bucătărie minuțioasă, cea mai minuțioasă pe care am făcut-o. Câștigam bine, undeva la 17 lire în 2019, pe lună făceam cam 1800-1900 de lire. Am plecat ca să vin în România, soția mea era însărcinată și a născut aici. Voiam să stau și acasă lângă părinții mei”, a spus Laurențiu Neamțu

 

Florin Dumitrescu a fost fascinat de povestea de viață a lui Neamțu și consideră că acesta este cel mai puternic concurent din istoria show-ului. Cuțitul de aur a fost oferit cu entuziasm lui Laurențiu Neamțu, care promite să folosească toate cunoștințele sale culinare pentru a câștiga sezonul.

 

„Felicitări, adu-ți aminte toate minuturile pe care le-ai învățat de făcut la country club, la Robuchon și la toate astea, să putem să câștigăm și noi sezonul ăsta”, i-a zis Florin Dumitrescu, odată ce i-a oferit cuțitul de aur.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest