Florin Călinescu s-a reprofilat! Din ce afacere inedită face bani

 

 

Florin Călinescu a dezvăluit că își dorește ca în viitorul apropiat să deschidă propria afacere. Chiar dacă este un cunoscut om de televiziune, a decis că e momentul să încerce ceva nou și să se reprofileze, potrivit capital.ro.

Actorul face agricultură de subzistență, având două hectare de teren în apropiere de București și Pitești. Din dorința de a face agricultură, așa cum făcea în copilărie, Florin Călinescu a început să îngrijească terenurile pe care le are și să planteze legume. Pe lângă asta, juratul mai crește și păsări și porci.

Porcii crescuți de Florin Călinescu nu sunt orice fel de porci, aceștia sunt din rasa Bazna, o rasă pur românească. Porcul de Bazna a apărut din încrucișarea între scroafe din rasa Mangalița și porcii din rasa Berkshire. Rasa provine din localitatea Bazna, din Transilvania.

„Mai punem un cartof, mai punem o varză, ceva păsăret și niște porci. Mi-a intrat în cap să cresc porci de Bazna. Porcul de Bazna este rasă pur românească. Istoria lui este de la Bazna chiar, că, dacă era de la New York, se chema porc de New York. Ungurii l-au înregistrat pe ăla de Mangalița, dar și noi suntem aproape. Se spune acuma, cu voce mică, când sunt ungurii la mijloc, că e și de Transilvania, din motive cunoscute doar de ei.

Bazna este un porc care, atunci când ăia au găsit gaz în Podișul Transilvaniei nu știau cum… și au adus mineri din Anglia și ăia au venit cu porci de Berkshire, niște porci negri. S-au încuscrit cu niște mistreți din pădure, că nici Mangalița nu e o rasă venită așa”, a explicat Florin Călinescu.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest