Florin Piersic împlinește 87 de ani. Viața și cariera unuia dintre cei mai iubiți actori români

 

 Florin Piersic este un actor român de teatru, film, radio și televiziune, care a reușit să surprindă publicul prin rolurile sale magistrale.  

 Acest „Făt Frumos al cinematografiei autohtone”, așa cum era supranumit în trecut, este cunoscut pentru incredibila sa carieră de peste șase decenii în teatru și film. 

Florin Piersic este o prezență plăcută publicului și prin prisma aparițiilor savuroase din emisiunile TV. 

De fiecare dată când este invitat la emisiuni, actorul își fascinează publicul cu poveștile sale de viață. Și, de cele mai multe ori, când povestește un eveniment, actorul folosește replica „ciocoflendere” și reușește să producă hohote de râs în jurul său.

Florin Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936 în Cluj. Este al doilea copil în familia lui Ștefan și a lui Vera Piersic.

Florin a mai avut o soră, însă aceasta a avut un sfârșit tragic la vârsta de 15 ani.

Părinții actorului erau din Bucovina, iar acesta și-a petrecut copilărie la Corlata, Pojorâta, Cjvana și Cernăuți.

„Aici m-am născut, deci socotesc că aici e casa mea, la Cluj. Pentru că aici m-am născut, aici am copilărit, aici am făcut liceul, și aici am trăit cele mai frumoase momente din tinerețea mea. Și mai e un loc, pe care îl ador și îmi pare bine că pot să spun, Bucovina.

Mi-e dor de Bucovina cum nu pot să spun. Zilele trecute am făcut o călătorie acolo, acum 2 săptămâni, și am fost primit cum n-am fost primit niciodată nicăieri. Mi-a plăcut. Adevărul e că pentru mine, publicul e partenerul meu cel mai prețios. Dacă n-ar fi publicul, n-aș fi nimic”, a spus actorul într-un interviu acordat la PRO TV.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest