Garaje de lux: ce dotări au cele mai scumpe garaje din jurul lumii (P)

 

Cele mai multe persoane sunt curioase cu privire la cele mai scumpe mașini din lume, de la designul interior și exterior, la caracteristicile motorului. Mai puțin cunoscute sunt, însă, detaliile despre locurile în care sunt parcate în majoritatea timpului aceste automobile de lux.

Garajele de lux pot fi spectaculoase nu doar datorită numărului și valorii mașinilor din ele, ci și prin propriile dotări și amenajări. De la utilizarea unor elevatoare auto sofisticate și a unor platforme rotative care pun în valoare mașinile din orice unghi, la sisteme de climatizare pentru menținerea temperaturii și umidității optime pentru mașinile de epocă, cele mai scumpe garaje din lume impresionează prin dotări, tehnologii și chiar arhitectură.

Care sunt cele mai scumpe garaje din lume

Pentru a calcula costul garajului, sunt incluse costul imobilului și investițiile realizate în amenajarea sa. Colecțiile de mașini din interior nu sunt incluse, deoarece acestea variază pe măsură ce proprietarii adaugă sau vând din ele, iar costul mașinilor îl depășește cu mult pe cel al garajului, oricât de luxos ar fi acesta.

Printre cele mai scumpe garaje din lume se numără garajele următoarelor celebrități: Jay Leno, John Travolta, Ralph Lauren, Tom Gonzales, Craig Jackson, Francis Wisniewski și Jerry Seinfeld.

O parte din acestea sunt atât de complexe, încât nici nu se cunoaște o estimare pentru valoarea lor de piață. Spre exemplu, garajul lui Jay Leno se întinde pe o suprafață de 1300 m2, unind două depozite în Burbank, California. În 2022, colecția sa a ajuns la 181 de mașini și 160 de motociclete, organizate după diferite categorii. Acest garaj imens include echipamente specifice unui service auto, echipamente vulcanizare, un magazin și o bucătărie. Nu doar că garajul are propriul administrator, ci apare pe larg în serialul numit „Jay Leno’s Garage”, care a ajuns deja la 7 sezone.

Dotările și echipamentele din garajele de lux

Un garaj inedit este cel al lui Hamilton Scott, amplasat în Singapore. Acesta conține o platformă cu funcționalitate de lift, care ridică mașina aleasă până în interiorul apartamentului lui Hamilton.

O funcționalitate relativ comună în garajele de lux este cea oferită de elevatoare auto. În multe situații, spațiul disponibil s-a dovedit neîncăpător pentru colecțiile de mașini în creștere, așa că proprietarii au amplasat mașinile pe două niveluri: una pe elevatorul ridicat și una sub acesta. Un astfel de garaj este cel al lui Francis Wisniewski, din Chicago, cu o valoare estimată de 1 milion de dolari.

Un garaj unic este cel deținut de Craig Jackson. În valoare de aproximativ 2 milioane de dolari, acesta a fost construit de la zero într-o formă circulară, imitând roata unui Shelby din 1967, cu design minimalist. În centru, este amplasat un model de Bugatti care costă peste 1,5 milioane de dolari. Garajul lui Jackson are mai multe ecrane touchscreen pe care pot fi vizualizate rapid informații despre fiecare model expus. O atenție deosebită i-a fost acordată și sistemului de lumini, montat special pentru a scoate în evidență caracteristicile mașinilor și pentru a le oferi cât mai mult luciu.

Ralph Lauren a decis să expună mașinile în garaj în adevăratul sens al cuvântului, evidențiindu-le designul elegant. Podeaua garajului este neagră, iar mașinile sunt ridicate pe podiumuri albe individuale, cu un plafon luminat deasupra fiecăruia. Vizitatorii se pot plimba printre mașini, admirându-le ca pe exponate ale unui muzeu.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest