Lumea fotbalului românesc, din nou în doliu! Un antrenor de legendă s-a stins din viață!

 

Cel care l-a descoperit pe Gică Popescu și o pleiadă de mari fotbaliști ne-a părăsit la 77 de ani.

 

După moartea prematură a lui Florin Hidișan, un alt nume mare din fotbalul românesc ne-a părăsit. Nicolae „Tâcă” Zamfir, cel mai mare descoperitor de talente din Craiova, s-a stins din viață, la 77 de ani. Fostul mare antrenor era naşul de cununie al fostului fotbalist Gică Popescu. Acesta a pregătit echipele de juniori ale Craiovei din anii 1980 - 1990 și a fost cel care l-a descoperit pe Gică Popescu și o mulțime de alți jucători talentați din zona Olteniei.

 

Probeleme de sănătate ale antrenorului s-au declanșat de luni, când acestuia I s-a făcut rău. A doua zi a ajuns pe mâna doctorilor, însă aceștia nu au mai putut să-l slaveze, după ce a făcut de patru ori stop cardiac. Chiar la meciul cu Farul Constanța, disputat la Severin, și câștigat de olteni cu 4-3, Țîcă Zamfir a dat lovitura de start, devenind astfel ambasador al clubului alb-albastru.

 

Anunțul trist al decesului celui care s-a aflat mai bine de 5 decenii în slujba fotbalului din Bănie a fost făcut chiar de clubul oltean. „Zi tristă pentru întreaga suflare alb-albastră. Din păcate, profesorul emerit Nicolae Zamfir ne-a părăsit în cursul zilei de astăzi. Dumnezeu să-l odihnească în pace! 😢 Marile performanțe din trecut ale clubului sunt legate de numele lui Nicolae Zamfir. El a fost unul dintre artizanii echipelor care au scris legenda fotbalului craiovean. De altfel, Nicolae Zamfir s-a alăturat proiectului renașterii Universității Craiova în iarna lui 2013, punându-și priceperea în slujba construirii unui Centru de Juniori puternic. Profesorul emerit a fost implicat activ în protocolul de colaborare dintre Universitatea din Craiova și Universitatea Craiova. Condoleanțe familiei îndurerate!”

 

Gică Popescu a postat și el un mesaj trist după dispariția celui care i-a fost mentor. „A plecat dintre noi un om extrem de drag mie, care mi-a fost alături peste 40 de ani. Este antrenorul care m-a crescut, nașul meu de cununie și o persoană cu adevărat specială în viața mea. Mi-e greu să vorbesc despre Tică Zamfir la trecut și o să-mi fie și mai greu să mă obișnuiesc cu gândul că nu mai e aici. Rămas bun, Nea Tică, vei rămâne mereu în inima mea”, a scris Baciul pe Facebook.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest