Mar Yemeserach, hairstylistul care a adus cultura etiopiană în Chefi la cuțite

 

Mar Yemeserach, o concurentă cu origini etiopiene, a impresionat jurații emisiunii Chefi la cuțite cu preparatul său tradițional numit Tibs, care este carne de vită prăjită, la care a adăugat și ardei iute. Concurenta a dorit să le prezinte juraților cultura din țara sa de origine și să o promoveze prin intermediul mâncărurilor sale tradiționale.

După ce s-a căsătorit cu un român și a ajuns în România acum 10 ani, Mar Yemeserach a ales să rămână aici și să își facă o viață în această țară. Ea a reușit să obțină o diplomă de licență și să devină hairstylist. În cadrul emisiunii, concurenta a dezvăluit că vorbește limba amhară și a explicat că în Etiopia există nu mai puțin de 84 de dialecte.

”Am venit acum 10 ani, am făcut facultatea. Copilului meu îi place foarte mult România, nici eu nu pot să trăiesc fără România, este țara mea adoptivă. Mă ocup cu coafuri. Eu vorbesc limba amhară, dar noi, în Etiopia, avem 84 de limbi.”, a declarat Mar Yemeserach, la Chefi la cuțite

Cu toate că preparatul Tibs a fost criticat de jurați pentru cantitatea mare de ardei iute și pentru faptul că a fost uscat, Mar Yemeserach a impresionat prin personalitatea sa și prin pasiunea sa pentru cultura etiopiană. Ca recunoaștere a talentului ei, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu i-au oferit două cuțite, permițându-i să treacă la etapa următoare a competiției.

În concluzie, Mar Yemeserach este un exemplu de curaj și perseverență, care a ales să își împlinească visul de a trăi în România și să promoveze cultura etiopiană prin intermediul talentului său culinar și al personalității sale fascinante.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest