Mesajul Casei Regale a României după moartea suveranei Marii Britanii!

 

Pricipesa Margareta și-a exprimat „marea durere” după trecerea la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit.

 

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, s-a stins joi, 8 septembrie, la 96 de ani. Mesajele de condoleanțe au curs în valuri. Și Casa Regală a României, prin Principesa Margareta, a transmis un mesaj plin de compasiune și durere.

 

„Majestatea Sa Margareta a României şi Alteţa Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, a transmis, joi seară, Biroul de Presă al Majestăţii Sale Custodele Coroanei, Principesa Margareta.

 

Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei: ''Cu tristeţe, eu şi familia mea am primit astăzi vestea că draga mea rudă, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viaţă. Regina şi-a servit ţările şi Commonwealth-ul cu un devotament şi un simţ al datoriei remarcabile. Ea a fost o prezenţă constantă, nu numai în societatea britanică, ci şi la nivel internaţional. În plus, ea a fost întotdeauna o bună prietenă pentru familia mea şi o legătură cu istoria noastră comună de familie''.

 

Premierul Canadei, Justin Trudeau: ''Am aflat cu cea mai mare durere în suflet de trecerea în nefiinţă a celei mai longevive suverane a Canadei, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. Ea a fost o prezenţă constantă în vieţile noastre - iar serviciile sale pentru canadieni vor rămâne pentru totdeauna o parte importantă din istoria ţării noastre''.


Premierul Noii Zeelande, Jacinda Arden: ''Ştiu că vorbesc în numele oamenilor din întreaga Noua Zeelandă atunci când le transmit membrilor Familiei Regale cele mai profunde condoleanţe la decesul Reginei. Pentru noi a fost un monarh foarte admirat şi respectat, pentru ei a fost o mamă şi o bunică. Regina a fost un monarh foarte iubit şi admirat, a cărei domnie record de 70 de ani este o mărturie absolută pentru ea şi pentru angajamentul ei faţă de noi toţi. A fost extraordinară''


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest