Mesajul lui Klaus Iohannis după moartea Reginei Elisabeta a II-a: „A modelat istoria modernă!”

 

Anunțul morții Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a întristat o planetă întreagă. Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe pe Twitter.

 

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a încetat din viață joi, 8 septembrie. Moartea celui mai longeviv monarh din istoria Angliei a întristat o lume întreagă, iar mesajele de condoleanțe au curs cu nemiluita.

 

Inclusiv președintele României, Klaus Iohannis a transmis gândurile sale în urma veștii triste. Președintele României a publicat și el un mesaj, în limba engleză, în care o descrie pe Regină ca „un simbol al loialității și angajamentului față de popor”.

 

„Sincere condoleanțe la trecerea în neființă a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestății Sale, care s-a întins pe parcursul a 7 decenii, a modelat istoria modernă și este un simbol excepțional al loialității și al angajamentului față de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic și de Familia Regală”, este mesajul publicat de Klaus Iohannis pe Twitter.

 

Foștii președinți ai SUA au transmis, de asemenea, gândurile lor după ce Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la 96 de ani.

 

Fostul preşedinte al SUA Donald Trump: ''Domnia istorică şi remarcabilă a reginei Elisabeta a lăsat o moştenire extraordinară de pace şi prosperitate pentru Marea Britanie. Conducerea ei şi diplomaţia sa durabilă au asigurat şi avansat alianţele cu Statele Unite şi cu ţări din întreaga lume lume''.

Fostul preşedinte al SUA Barack Obama: ''Michelle şi cu mine am fost destul de norocoşi să ajungem să o cunoaştem pe Majestatea Sa, iar ea a însemnat foarte mult pentru noi. De nenumărate ori, am fost impresionaţi de căldura ei, de modul în care îi făcea pe oameni să se simtă în largul lor şi de modul în care îşi aducea umorul său considerabil şi farmecul său în momentele de mare fast''.

Fostul preşedinte al SUA George W. Bush: ''Laura şi cu mine am fost onoraţi să o cunoaştem pe Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. A fost o femeie de mare inteligenţă, farmec şi spirit. Petrecerea timpului la Palatul Buckingham şi servirea ceaiului cu Majestatea Sa - şi cu Corgis-ul ei - se numără printre cele mai frumoase amintiri ale noastre din timpul preşedinţiei. Regina Elisabeta a condus cu abilitate Anglia prin momente întunecate, având încredere în poporul său şi viziunea sa pentru un viitor mai luminos. Lumea noastră a beneficiat de hotărârea ei fermă şi îi suntem recunoscători pentru deceniile în care a servit ca suverană. Americanii, în special, apreciază prietenia ei puternică şi fermă''.

Fostul preşedinte al SUA Bill Clinton: ''Gândurile şi rugăciunile mele sunt alături de familia regală şi de toţi oamenii pe care Majestatea Sa i-a inspirat de-a lungul domniei sale''.

 

Anunțul decesului reginei Elisabeta a II-a a fost făcut de Familia Regală a Marii Britanii pe Facebook: „Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine.”.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest