(P) Cele mai neobișnuite stadioane din lume

 

Sportul este cu atât mai minunat cu cât ai parte de adrenalină chiar din mijlocul acțiunii, de pe teren, dacă ești sportiv sau din tribună, dacă ești spectator.

În articolul de față fac o trecere în revistă a celor mai ciudate stadioane din lume. Nu există topuri sau clasamente oficiale în acest sens, ci totul ține de o interpretare personală a noțiunii de ciudat, dar vei vedea că arenele de mai jos au ceva care le scoate din tipare.

Stadion v Ciernom Balogu

Situat în Cierny Balog, Slovacia, acest stadion a devenit viral în 2015, când au apărut niște poze de-a dreptul amuzante cu un tren trecând pe lângă terenul de fotbal, pe sub tribune practic.

Într-adevăr, acest teren a fost construit pe o cale ferată. Șinele despart terenul de joc de tribune, iar uneori, în timpul partidelor, se poate vedea un trenuleț care trece efectiv prin arenă.

De fapt, organizatorii au văzut un potențial turistic în toată această treabă, astfel că trenulețul care trece pe teren este adesea plin de turiști.

Capacitatea arenei este de doar 480 de locuri. Dacă vrei să ai o experiență unică și să vezi un meci de fotbal din trenuleț, încearcă să faci o excursie până în Slovacia pe timpul verii și vei fi surprins.

În plus, dacă vrei să pariezi pe meciurile echipei de fotbal Tatran Cierny Balog care joacă aici, te poți îndrepta către site-ul Betano, iar la deschiderea contului poti să introduci și un cod promoțional Betano.

The Float at Marina Bay, Singapore

Aflat în Singapore, acest teren minunat a fost construit pe un lac. Edificarea a început în urmă cu aproape 2 decenii și proiectul a fost finalizat în 2007.

Arena avea o capacitate de 27.000 de locuri, tribunele fiind ridicate pe mal. Ceea ce este cu adevărat interesant este că platforma care plutea pe apă, terenul de fotbal propriu-zis, putea suporta o sarcină de 1.070 de tone, echivalentul greutății a 9.000 de persoane.

Inițial, această platformă plutitoare ar fi trebuit să fie o arenă interimară pentru evenimentele care ulterior urmau să fie găzduite de Arena Națională din Kallang, însă publicul a fost efectiv fascinat de acest complex sportiv cu totul inedit.

Anul trecut, în 2023, platforma plutitoare de la Marina Bay a fost demolată, urmând să fie reconstruită, iar data estimată pentru finalizarea noii platforme este anul 2026.

Ottmar Hitzfield Stadium, Elveția

Ottmar Hitzfield Stadium oferă un peisaj de vis, fiind complexul sportiv situat la cea mai mare altitudine din Europa. El a fost construit în 1974 în Gspon, cantonul Valais din Elveția și este situat la 2.000 de metri peste nivelul mării.

Gspon are doar 5 locuitori rezidenți, însă localitatea învecinată, Staldenried, are peste 500. Nu vei găsi în Gspon nicio mașină, deci traficul este practic zero, iar locația a fost aleasă cel puțin ciudat, deoarece amplasamentele de mai jos erau folosite pentru agricultură.

La meciurile de fotbal, vei vedea pe teren doar 8 jucători la fiecare echipă, în loc de 11. Arena poate găzdui până la 200 de spectatori și, ce este cel mai interesant, aici nu există regula offside-ului.

Cum se face însă deplasarea până la stadion, dacă nu există mașini? Simplu, prin intermediul telecabinei. Terenul a fost efectiv săpat în munte, iar dacă un jucător șutează mingea peste gard, nu se duce nimeni după ea.

Iarba nu crește la înălțime atât de mare, astfel că se folosește aici un gazon artificial. Dacă vrei o experiență cu totul inedită ca spectator, merită din plin să ajungi pe această arenă.

Rock Stadium, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Acesta este unul dintre cele mai tari stadioane care se află încă în construcție. Având drept scop promovarea turismului și dezvoltarea fotbalului, guvernul Emiratelor Arabe Unite a proiectat o arenă unică, impresionantă.

Rock Stadium este proiectat de firma MZ Architects. Inițial s-a dorit ca arena să fie amplasată în deșert, însă arhitecții și-au dorit ceva mai spectaculos. Au decis astfel s-o sculpteze efectiv în munte, lucru care amintește de amfiteatrele grecești din antichitate.

Așadar, scaunele for fi efectiv sculptate în piatră, iar intrarea în arenă va semăna cu intrarea într-o peșteră. Peisajul montan autentic și opulența din Emiratele Arabe Unite se vor îmbina perfect într-un ambient unic.

Rock Stadium a atras deja atenția mass-media și a primit câteva premii pentru design-ul său unic. Cu toate acestea, proiectul stagnează în acest moment și nu se știe când va fi finalizat.

Toată lumea așteaptă inaugurarea cu sufletul la gură, mai ales ținând cont de potențialul financiar uriaș din Emiratele Arabe Unite și de ideile inedite pe care această țară le-a pus în practică în diverse domenii.

Adidas Futsal Park

Adidas Futsal Park a fost inaugurat în 2001. A fost proiectat și construit pentru a onora Campionatul Mondial de Fotbal din anul 2002, un eveniment găzduit în comun de Japonia și de Coreea de Sud.

Terenul a devenit prima arenă de futsal din Japonia construită la înălțime, în vârful unui zgârie-nori din Tokyo.

Aflată deasupra turnului Tokyu Toyoko, lângă stația Shibuya, această arenă organizează frecvent competiții de futsal pentru copii și adulți, la înălțime.

Igraliste Batarija, Croația

Un stadion inedit se află și în Croația, mai exact în orașul Trogir. Arena Igraliste Batarija are o capacitate de numai 1.000 de locuri, însă ceea ce este interesant este faptul că ea este construită între două fortărețe – St. Marco și Castelul Kamerlengo.

Mai mult decât atât, o porțiune a terenului este delimitată chiar de zidurile castelului Kamerlengo, ceea ce face ca meciurile de fotbal de aici să se desfășoare într-un cadru cu totul unic.

Decizia ONJN nr. 907/19.05.2016


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest