Destinatii de top din Asia care merita sa le vizitezi in 2022 (P)

 

În cazul în care îți dorești o vacanță în Asia, iată câteva dintre cele mai populare destinații în care poți să ajungi.

Recomandările sunt următoarele:

1. Bangkok (Thailanda) - Unul dintre cele mai turistice orașe din lume, care atrage anual peste 24 de milioane de turiști. Un oraș cosmopolit, în care te poți distra la nivel maxim, dar în același timp poți explora multe locuri încărcate de istorie. Bangkok nu înseamnă doar străzile pline de baruri, ci și un oraș cu numeroși zgârie-nori, temple budiste, dar și foarte multe muzee. Marele Palat merită și el vizitat, fiind o fostă reședință regală transformată în muzeu. Un alt loc de pe listă de vizitat este Conacul regal Vimanmek, cea mai mare clădire din lemn de tec din lume, dar și Casa Jim Thompson, un muzeu dedicat americanului care a revoluționat industria locală a mătăsii.

2. Marele Zid Chinezesc (China) - O construcție emblematică, una dintre cele mai impresionante din lume, Marele Zid Chinezesc are o lungime totală de 21.196 de kilometri, iar construcția a început tocmai în secolul V înainte de Hristos. Are o lungime totală de 21.196 kilometri, iar apogeul l-a atins când această țară era condusă de dinastia Han (206 înainte de Hristos - 220 după Hristos). Totuși, după secolul al XIX-lea a fost lăsat de izbeliște și abia în 1952 a fost declarat monument istoric în China. O porțiune destul de mică a fost reabilitată și este accesibilă turiștilor, fiind vizitat anual de peste 14 milioane de oameni în condiții normale. Este fără niciun dubiu cel mai popular obiectiv turistic din China, fiind prezent pe foarte multe suveniruri ale acestei țări, de la magneți până la ilustrații. Iar filmul The Great Wall, care îl are pe Matt Damon în rolul principal, prezintă povestea sa. Nici măcar industria jocurilor de noroc nu a ignorat acest obiectiv turistic major, ce a devenit un simbol în jocul Around the World din secțiunea jocuri cazino NetBet. Nu este singurul loc emblematic din lume ce poate fi văzut în acest joc, deoarece utilizatorii pot descoperi și Colosseumul din Roma, Taj Mahal și Piramidele din Egipt.

3. Marina Bay Sands (Singapore) - Simbolul din Singapore, un loc care are o arhitectură de cinci stele. A fost inaugurat în 2011 și de un deceniu este unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri din lume. Conține trei turnuri ce sunt legate între ele de pavilionul care are o lungime de 340 de metri și oferă o panoramă superbă asupra Singapore. De asemenea, cei cazați aici au acces și în celebra piscină infinity de pe acoperiș. Compania care deține Marina Bay Sands are în planuri construcția încă unui turn, ce va fi gata în 2026.

4. Bali (Indonezia) - Un alt loc cu un farmec aparte din Asia de Sud Est, în care poți descoperi oameni de o bunătate extraordinară, mâncare excelentă și prețuri accesibile. Cele mai populare destinații din Bali sunt Ubud și Gili Air. Pentru fiecare e recomandat să aloci câte o săptămână, pentru a te bucura din plin de farmecul locurilor. De asemenea, vei avea ocazia să explorezi celebrele orezării, una dintre cele mai cunoscute fiind Tegalalang, situată lângă Ubud. Bali este recunoscută și pentru numeroasele temple, cel mai popular fiind Lempuyang.

5. Insula Palawan (Filipine) - Una dintre cele mai frumoase insule din lume, o destinație ideală dacă îți dorești să mergi la plajă, apa turcoaz fiind de o frumusețe rară. Acest lucru face ca Palawan să fie ideală pentru snorkeling și diverse excursii. În plus, aici sunt și șase epave ale unor nave japoneze scufundate în Al Doilea Război Mondial.

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest