Pele a murit! Reacția lui Gică Hagi: ”Un geniu a plecat astăzi dintre noi!”

 

Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor s-a stins la 82 de ani. Brazilia și întreaga lume este în doliu.

 

Pele a pierdut lupta cu cancerul, iar mai multe organe vitale au cedat la data de 29 decembrie 2022. Legendarul jucător brazilian s-a stins în spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde era internat de o lună. Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma ''cedării mai multor organe vitale”. Singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial în palmares (1958, 1962, 1970), Pele era internat încă din 29 noiembrie pentru o reevaluare a tratamentului de chimioterapie contra unui cancer de colon diagnosticat în 2021. La data de 21 decembrie, staff-ul medical a semnalat că tumoarea a avansat şi a precizat că Pele a avut nevoie de tratament intensiv din cauza disfuncţiilor la rinichi şi inimă. În ciuda eforturilor, cel considerat de specialiști cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor a încetat din viață.

 

Hagi a reacţionat pe contul său oficial de Facebook: ''Încă o veste tragică, după ce Maradona a plecat dintre noi acum 2 ani. Toate gândurile mele merg spre familia lui Pele, către toţi cei apropiaţi lui, dar şi către toţi iubitorii fotbalului care suferă în aceste momente. Un geniu a plecat astăzi dintre noi... Sunt mândru că am avut ocazia să joc în meciul amical dintre Brazilia şi World Stars, la aniversarea de 50 de ani a lui Pele, în 1990. Odihneşte-te în pace, Pele!''

 

Legendarul brazilian a debutat la profesioniști la vârsta de 15 ani, în tricoul lui Santos, și, la 16 ani făcea parte deja din echipa națională a Braziliei. A câștigat 21 de trofee cu Santos și este în continuare singurul jucător cu trei Cupe Mondiale în palmares (1958, 1962, 1970). 77 de goluri în 92 de meciuri a reușit Pele pentru naționala ”Selecao” și este cel mai bun marcator. 643 de reușite în 659 de apariții a bifat brazilianul la Santos.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest