Precizările DIICOT, după ce frații Tate au ajuns la audieri! De ce sunt acuzați britanicii: „grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol”

 

Tristan și Andrew Tate au fost ridicați din vila de lux din Pipera și duși la DIICOT să dea declarații. Autoritățile române au expus capetele de acuzate.

 

Autoritățile române au descins la vila din Pipera a fraților Tristan și Andrew Tate, într-o acțiune de amploare. După perechiziții, cei doi britanici au fost duși la audieri, la sediul DIICOT, fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

 

Comunicatul transmis de DIICOT precizează: „La data de 29.12.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.”

 

Potrivit informațiilor date de DIICOT, Andrew și Tristan sunt cercetați alături de alți doi suspecți români pentru acțiuni care ar fi avut loc începând cu anul 2021, când ar fi constituit un grup infracțional organizat pentru a trafica persoane pe teritoriul mai multor țări, folosind metoda loverboy. De asemenea, există și acuzația de viol, faptă care s-ar fi petrecut în martie 2022.

 

„În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane. Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori. Până în prezent au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat. Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.”, mai transmit procurorii.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest